Update Firma arădeană PAB Romania va fi cea care va construi viitorul pod peste Mureș, ca prelungire a străzii Andrei Șaguna. Contractul va putea fi semnat doar după contestații

  de Raluca Medeleanu | 20 December 2021, 11:24 PM | Administraţie | Topic special

  0

  După ce în 2018 administrația arădeană anunța semnarea celui mai mare proiect pe fonduri europene pe care îl câștigase Aradul (în total de peste 40 milioane de euro, din care mare parte însă trebuie suportată din bugetul local), prin care se va realiza un traseu de transport public pe axa zona UTA și strada Ștefan cel Mare, implicit construirea unui nou pod peste Mureș, iată că abia acum, după mai bine de trei ani, s-a ajuns și la faza în care s-a găsit un constructor pentru proiectul podului. Firma care a câștigat licitația este PAB România, a omului de afaceri Sandu Ion.

  Firma PAB Romania a fost înființată în anul 1993, înregistrând anul trecu o cifră de afaceri de 243.622.586 lei, din care un profit net de 6.820.259 lei și are un număr mediu de angajași de cica 400 de persoane.

  Proiectul tehnic pentru construcția podului a fost realizat de Aduro Impex din București, iar termenul limită de finalizare a lucrărilor pe care îl are la dispoziție PAB Romania este decembrie 2023. Potrivit proiectului tehnic, podul (estimat să coste în jur de 160 milioane de lei) va avea un sistem hobanat și o structură metalică în zona centrală. Acesta va fi cu trei deschideri și nu va avea stâlpi de susținere în apă, fundațiile fiind pe uscat.

  Lungimea totală va fi de 295 metri, din care podul efectiv 195 metri, restul fiind rampele și o lățime de 23,5 metri. Va avea câte o bandă de circulație pe sens, cu câte o zonă de siguranță, o pistă de biciclete și un trotuar pe fiecare parte. Structura de rezistență însă va permite, pe viitor, dacă ar fi cazul, și posibilitatea de extindere cu încă câte o bandă de circulație. Podul va fi și iluminat arhitectural.

  UPDATE

  Primăria Municipiului Arad precizează că până în data de 27 decembrie 2021, inclusiv, procedura de achiziție este în perioada de contestații. Numai după expirarea acestei perioade se poate semna contractul, după care urmează a se emite ordinul de începere a lucrărilor.

  „Aradul are nevoie de cât mai multe rezultate și de cât mai puține vorbe! De aceea, aștept finalizarea întregii proceduri legale de licitație pentru a putea semna contractul”, a precizat primarul Călin Bibarț.

  sectiune pod peste mures andrei saguna arad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.