Încă o zi aglomerată la frontieră. Timpul de așteptare este de aproximativ o oră

  de Andreea Daniela B. | 15 October 2022, 10:58 AM | Știri Arad

  0

  Frontierele sunt foarte aglomerate în ultimele zile, în special pe sensul de ieșire din țară. Șoferii de camioane au de ateptat zilnic ore întregi înainte să ajungă la punctul de trecere al frontierei, panourile de pe autostradă indicând chiar și 9 km de coadă.

  De exemplu, conform unui comunicat, „în data de 14.10.2022, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 196.500 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 54.400 de mijloace de transport. Pe sensul de intrare în România, au fost 95.949 de persoane, dintre care 8.852 de cetăţeni ucraineni (în creștere cu 7,08% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 14.10.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 2.582.419 cetăţeni ucraineni. În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere”.

  Astăzi, 15 octombrie, situația nu arată prea bine. Din nou, șoferii așteaptă foarte mult pe sensul de ieșire din țară, probabil tocmai pentru că majoritatea aleg să traverseze granița prin punctul de trecere Nădlac II, cel care face legătura cu autostrada. În acest moment, ora 11.00, la Nădlac II, pe sensul de ieșire din țară, șoferii de camioane au de așteptat aproximativ 60 de minute, la fel ca și pe sensul de intrare. Ceilalți participanți la trafic au de așteptat aproximativ 40 de minute pe sensul de ieșire și 60 pe sensul de intrare. La Turnu, Vărșand și Nădlac I timpul de așteptare este de 10 minute pe sensul de ieșire și 10 minute pe sensul de intrare.

  vama

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.