Tort cu nucă și caramel
„Rețete Culinare Pentru Toți” ne recomandă un tort delicios pentru a ne îndulci week-end-ul de început mohorât de noiembrie. Poftă bună!
Ingrediente: 8 ouă, 200 g zahăr+3 linguri, 150 g nuci măcinate, 80 g pesmet, 500 ml lapte, 1 plic budincă caramel, 1 plic glazură caramel, 50 g unt
Mod de preparare:
Frecăm gălbenușurile cu zahărul, adăugăm 100 g nuci și pesmetul. Batem spumă albușurile cu un praf de sare și le încorporăm ușor în compoziția de gălbenușuri. Tapetăm o formă de tort cu hârtie de copt, o ungem cu margarină și întindem uniform blatul. Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox. Apoi răcim și scoatem hârtia.
Preparăm budinca cu cele 3 linguri de zahăr și lapte conform indicațiilor de pe ambalaj, când se îngroașă oprim focul și amestecăm cu 50 g nucă măcinată. Răcorită o amestecăm cu untul frecat. Tăiem blatul ½ pe orizontală. Întindem uniform crema între foi.
Preparăm glazura conform indicațiilor de pe ambalaj, o întindem deaupra tortului, ornăm cu nuci
Punem la frigider până a doua zi. Porționăm și servim.
Comentariile portalului
@jurjac În cazul lui Wiener ai făcut o tirada de acuzații nefondate și halucinații un cumul de frustrări personale și aberații ce campanie bazată pe (...)
Votați portocaliii, ar fi păcat sa întrerupem hoțiile, relațiile, cumetriile din administrație și incompetenta crasa instaurate de atâția ani
”ar fi de preferat să alegem candidații care par a avea viziune”. Niciunul nu dă dovadă de viziune. Nu am aflat nimic despre modul cum vor fi reolvate (care (...)