Piept de pui cu creveți și lapte de cocos
Site-ul Reteteculinarepentrutoti.com ne recomandă să încercăm o rețetă exotică, care nu este deloc greu de făcut.
Ingrediente: 200 g piept de pui deozat și fără piele, 200 g creveți decorticați, 1 ardei gras roșu, 2 cepe mici, 2 căței de usturoi, 2-3 cm ghimbir, 2 roșii, 200 ml lapte de cocos, 1 lingură zeamă de lămâie, 2 linguri ulei de măsline, câte ½ linguriță curry, curcuma, ghimbir praf, coriandru și chimen măcinate, piper Sechuan
Mod de preparare:
Tăiem carnea cubulețe și o amestecăm împreună cu creveții cu condimentele. O marinăm la frigider 1 oră.
Curățăm și tăiem mărunt ceapa, usturoiul, ghimbirul, ardeiul și roșiile.
Călim în ulei ceapa, usturoiul, ghimbirul și ardeiul până se înmoaie. Adăugăm carnea și roșiile, amestecăm 2-3 min., apoi creveții, zeama de lămâie și laptele de cocos. Dăm 2-3 clocote. Servim cu orez sălbatic fiert simplu în apă cu sare.
Comentariile portalului
Am văzut ceva asemănător în Prizren-Kosovo, în, 2019. Erau îmbrăcate cu ele tulpinile pomilor din zona pietonala. Din cate îmi amintesc, era un proiect scolar.
Frumos.Un OM cu suflet URIAS. Felicitāri
O mare parte sunt plamaditi sub sutana lui Noghiu urmașul patriarhului Daniel sau 50 cent vedetă la polivalentă cu 3 mii de zombi. CredeNumai și nu cerceta Votează PLN Da Construim. (...)