Notele Bătrânei Doamne! Sepsi – UTA 0-0. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad





UTA a obținut un punct la care puțini sperau, mai ales că după două evoluții catastrofale în deplasările de la Pitești și Mioveni, ultima pentru acel joc cu FC Voluntari, de data aceasta se duce pe terenul uneia dintre cele mai în formă echipe din Superliga, Sepsi Sfântu Gheorghe.
Sepsi era până ieri echipa cu cele mai multe goluri marcate în Superliga în acest start de sezon, și totodată echipa care a expediat cele mai multe șuturi cadrate pe spațiul porții din primele trei etape, 19. UTA avea și un avantaj la acest joc, avantaj care consta în faptul că Sepsi venea după un meci în care a consumat multă energie, cel pierdut în fața suedezilor de la Djurgardens în UEFA Conference League. Astfel, Cristiano Bergodi nu a putut folosi formația – să îi spunem – standard. Au lipsit piese importante din angrenajul echipei din secuime, așa cum este cazul accidentatului Ștefănescu, a lui Mitrea și Bălașa, iar Aganovici și Golofca au intrat în partea a doua a jocului.
La UTA am observat însă o schimbare de atitudine, am remarcat acel spirit de echipă care a lipsit și cu FC Argeș și cu FC Voluntari, am remarcat disponibilitatea la sacrificii și la efort. De asemenea, UTA a ajuns parcă mai ușor la poarta adversă, având patru șuturi pe spațiul porții lui Niczuly. Dominată clar în prima parte a jocului, gruparea arădeană a pus presiune la poarta lui Sepsi în a doua parte și doar dezechilibrul numeric creat de eliminarea lui Dobrescu a făcut ca arădenii să se mulțumească într-un final cu un singur punct.
Sepsi a avut un singur șut pe poartă, o altă ocazie a lui Andreas Dumitrescu și acea situație în care Hoxhallari a respins puțin pe lângă stâlpul propriei porți, dar era o fază care cel mai probabil dacă s-ar fi ajuns să fie judecată cu ajutorul tehnologiei VAR, s-ar fi dictat fault la Batha la centrul terenului.
NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE
Florin Iacob – 6,5 – A avut un singur șut pe spațiul porții, șut pe care l-a respins cu dificultate în corner. Sigur pe mingile care au ajuns în careu, Iacob s-a remarcat mai mult prin jocul foarte bun de picior.
Marko Vukcevic – 6 – Încă îl așteptăm pe acel Marko pe care l-am văzut la cele mai multe meciuri din sezonul trecut. Deși a părut mai proaspăt, mai implicat mai ales în defensivă, lui Marko îi lipsesc acțiunile cu care s-a făcut remarcat și la UTA și la echipa națională a Muntenegrului.
Alexandru Benga – 7 – Cât timp a fost pe teren, Benga a fost cu adevărat un stâlp al apărării pentru UTA. De netrecut în duelurile unu la unu, Benga a fost excelent și la dublaj, dar mai ales la jocul aerian din propriul careu.
Erion Hoxallari – 7 – Albanezul a avut evoluții slabe și foarte slabe în primele trei etape, în toate meciurile evoluând ca titular. Intrat acum din postura de rezervă în locul lui Benga, Erion s-a achitat perfect de sarcinile defensive și a fost foarte aproape de a marca la unul dintre cornerele pe care le-a avut UTA, dar un apărător al lui Sepsi a respins de pe linia porții.
Andrei Chindriș – 7 – A beneficiat de accidentarea lui Erico și nu a ratat această șansă. Andrei a făcut un joc defensiv foarte bun și, chiar dacă se afla la primul său meci în care făcea cuplu cu Benga, cei doi s-au înțeles foarte bine.
Mihai Dobrescu – 4 – Timp de aproape o oră, Dobrescu a jucat bine în zona sa, a și urcat de câteva ori fără a aduce vreun pericol în careul celor de la Sepsi, dar două greșeli puteau să schimbe soarta jocului. A luat un prim avertisment după un atac inexplicabil într-o zonă fără pericol, apoi a fost eliminat după acel atac întârziat din preajma careului, două greșeli care l-au coborât la o notă de corigență.
Idriz Batha – 5,5 – Ca și în cazul lui Vukcevic, Idriz este departe de jucătorul pe care l-am văzut în sezonul trecut. A primit un nou cartonaș galben, după un atac dur la aproximativ 30 de metri de propria poartă, avertisment care îi atrage cu sine prima etapă de suspendare după numai patru etape. Lent la construcție, lent uneori și în recuperarea balonului, Idriz nu mai este nici acel jucător care să ajute compartimentul ofensiv așa cum făcea în sezonul trecut.
Juan Bautista Cascini – 7 – Este marele câștig al Bătrânei Doamne la mijlocul terenului. Cu o capacitate de efort extraordinară, argentinianul este lucid de fiecare dată când are mingea, recuperează foarte bine și joacă repede și de multe ori vertical cu colegii săi, dând o viteză în plus jocului.
Raul Șteau – 5 – Titularizat în locul lui Miculescu, Șteau a disprăut foarte mult din joc preferând să închidă zona în care urca Andreas Dumitrescu, fără a reuși să urce periculos cu mingea în jumătatea de teren a adversarilor.
Damian Isac – 6,5 – A intrat foarte bine în joc și, ținând cont că Batha este suspendat pentru meciul cu Universitatea Cluj, Isac a arătat că poate fi oricând o soluție în centrul liniei mediane.
Florentin Matei – 5 – Matei s-a remarcat doar în primele trei minute, perioadă a jocului în care a pasat pentru Postolachi la acea primă ratare a arădenilor și a mai avut un șut foarte slab de la 20 de metri în minutul 3. Apoi pur și simplu a dispărut din joc și s-a făcut văzut doar la executarea loviturilor fixe.
Albert Stahl – 4 – Un nou joc în care Albert intră de pe bancă dar nu reușește să aducă plusul dorit de antrenor dar și de fanii echipei. Nu a reușit să își folosească nici principala calitate, viteza, deși a scăpat de două ori pe contraatac, faze încheiate cu pierderea mingii și cam atât.
Philip Otele – 4 – Nigerianul a driblat câțiva adversari în zone care nu au adus niciun avantaj echipei sale, dar nu a reușit să-și pună în valoare calitățile în treimea adversă. S-a remarcat doar cu acea centrare pentru Postolachi, foarte puțin pentru un jucător de la care se așteaptă să facă diferența.
Wesley Jobello – 6 – Wesley a debutat pentru UTA și nu putem spune că a fost un debut nereușit. A avut o excelentă acțiune individuală, atunci când a trecut în viteză pe lângă Ninaj dar, singur cu Niczuly în fața sa, s-a grăbit și a șutat puternic mult peste poartă.
Virgiliu Postolachi – 6,5 – Este limpede după acest meci că este cel mai bun atacant al momentului pentru UTA. A ratat două bune ocazii, a făcut o risipă mare de efort, este puternic în duelurile directe cu adversarii și apare periculos în fața porții. Când va fi sută la sută din punct de vedere fizic, Postolachi ar putea fi un vârf de atac care să creeze mari probleme defensivelor adverse.
Claudiu Keșeru – 4 – Parcă a intrat obosit. A arătat foarte rău acea fază în care a preluat aproape de linia de mijloc și a bătut pasul pe loc ca un începător până a venit un adversar și i-a luat mingea. Singura fază în care ne aducem aminte că a ajutat echipa este obținerea acelui fault la aproximativ 30 de metri de poarta adversă, în rest Keșeru a fost inexistent.
Ilie Poenaru – 6,5 – În sfârșit un meci bun în deplasare al arădenilor sub comanda lui Poenaru. A declarat încă dinainte de joc că știe secretul celor de la Sepsi și, cu mai multă concentrare în fața porții adverse, UTA putea să obțină chiar trei puncte de pe terenul lui Sepsi. A făcut schimbări bune în primul unsprezece și i-au ieșit jumătate din schimbările din timpul jocului, anume intrările lui Hoxhallari, Jobello și Isac, jucători care probabil vor fi titulari la meciul cu „U” Cluj, date fiind accidentările lui Erico și Benga, dar și suspendarea lui Batha. A mizat bine pe Chindriș și Postolachi și prin jocul tactic gândit de el a închis foarte bine culoarele spre poarta lui Iacob.
Comentariile portalului
din pacate nu este doar o poveste…este cosmarul realitatii in care ne regasim foarte multi…
Parasca a fost profesor pentru sute, poate chiar mii de politisti din intreaga lume. Ce cauta el in politica?
Nu se potriveste absolut deloc aceasta apropiere politica - biserica. De ce nu a fost reprezentat Aradul de un doctor bun sau de un profesor de calitate sau un inginer (...)