marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    „E defect semaforul!” Degeaba, omul era corect, prea corect

    de Lucian Dănilă | 7 mai 2022, 11:08 AM | Blogul Special Arad

    0

    S-au întâmplat multe lucruri neplăcute ieri în Arad. A fost o zi plină de evenimente triste, accidentul din zona Podgoria, apoi bărbatul care și-a dat foc în Micălaca, iar seara a fost condimentată cu acel șofer care și-a abandonat mașina pe strada Andrei Mureșanu, fugind de polițiști.

    De dimineață, însă, mi-a atras atenția un eveniment insignifiant din trafic. Mergeam spre LIDL în jurul orei 11, supermarketul din Grădiște. A fost ceva neprogramat, acea redirecționare venită prin telefon: „trebuie să mergi să iei aia…” Nici nu mai contează ce. În față la LIDL, venind dinspre șoseaua de centură, circulația este pe două benzi, ambele semaforizate, înainte sau la stânga.

    Cum LIDL era destinația, m-am așezat la coada pentru cei care o iau la stânga. Semaforul arăta culoarea roșie, în timp ce pentru „înainte” era verde. S-a făcut roșu la sensul de „înainte”, dar pentru a vira la stânga a rămas pe roșu. În fața mea era o Dacia Sandero albastră, iar ea la rândul ei avea alte două mașini în față.

    A urmat încă un „verde” pentru sensul înainte, iar când a revenit pe roșu, tot roșu a rămas și cel pentru a vira la stânga spre parcarea de la LIDL. Cei din fața mașinii Dacia Sandero, păcăliți o dată, s-au prins repede și au virat la stânga, dar Dacia a rămas pe loc. A urmat apoi și a treia tură de „roșu” pentru a vira la stânga, iar șoferul din Dacia, tot pe loc.

    După trei ture de „roșu”, am mișcat mașina lângă Dacia din față. Am coborât geamul și îi spuneam omului: „E defect semaforul! Mergeți în față și întoarceți undeva dacă doriți să mergeți la LIDL”. Șoferul era un bătrânel trecut bine de 70 de ani, iar lângă el, în dreapta, o doamnă, și ea în vârstă. Doamna mi-a zis doar „bine”. Eu nu am virat la stânga, am mers înainte, la un moment dat am întors și, ajuns în parcare la LIDL am privit spre drum. Au trecut deja destul de multe minute, dar Dacia Sandero era tot acolo, la a nu știu câta tură de roșu…

    Omul era prea corect pentru a încălca regula. Prea corect, chiar naiv de corect…

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    9 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.