miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  România, țara în care neica „Nimeni” decide pentru viața noastră! Ei sunt stăpânii noștri și a banilor noștri și „nu ar fi corect” ca noi să știm ceva…

  de Lucian Dănilă | 8 iunie 2020, 4:43 PM | Opinii | Recomandările editorilor

  8

  Văd de câteva zile în peisajul online tot felul de afirmații care mă pun pe gânduri asupra raportului dintre noi, plebea, și cei care ocupă anumite funcții fie în administrația locală, fie în Guvern, fie în foruri care conduc anumite activități din această țară.

  În urmă cu câteva zile, europarlamentarul Gheorghe Falcă, fost primar al Aradului, spunea negru pe alb următoarele cuvinte:

  „Eu fac parte din cei care am fondat acest club (n.r. UTA Bătrâna Doană, în anul 2013), împreună cu Alexandru Meszar. Eu și Primăria am ținut clubul, cu 90% din buget?” (Gheorghe Falcă pentru aradon.ro)

  Cum adică „eu și Primăria am ținut clubul, cu 90 la sută din buget?” Tu, Gheorghe Falcă, nu ai plătit o cafea în viața ta. Nimănui… Tu nu aveai cum să ții clubul pentru că nu ai dus bani de acasă, ci tu, Gheorghe Falcă, ai fost unul dintre cei care nu au făcut altceva decât ce ar fi trebuit să facă oricine ar fi fost în acea funcție și dispunea de împărțirea banului public, adică a banilor colectați de la arădeni.

  Clubul acesta, UTA Bătrâna Doamnă, este clubul arădenilor și este susținut din banii arădenilor, iar tu, Gheorghe Falcă, care i-ai și fost fondator, nu i-ai prea fost de mare ajutor atâta timp cât de șase ani joacă pe unde apucă: Motorul, Șiria, Sânnicolaul Mic și a ajuns să se antreneze la Battonya pentru că în Arad nu existau baze sportive decente pentru antrenamente… Ți-ai însușit în urmă cu șase ani gazonul legendar de pe stadionul UTA și l-ai împărțit arădenilor ca și cum ar fi fost al tău, din propria-ți grădină. Acum ne spui că tu, Gheorghe Falcă, ai ținut bugetul clubului.

  După povestea cu Falcă am văzut un alt articol pe care nu aș putea să-l cataloghez altfel decât penibil.  Pe site-ul liga2.prosport.ro (click aici) a apărut un articol în care un domn numit cel mai probabil „Nimeni” își dădea cu părera despre UTA. Autorul articolului scrie că acest domn „Nimeni” a vrut să rămână sub protecția anonimatului după ce a împroșcat cu noroi peste munca din acest sezon a fotbaliștilor, a antrenorilor și a conducătorilor clubului arădean. Nu a avut nici măcar decența, sau demnitatea, de a-și asuma cele spuse…

  „Aici este o presiune neloială, pe care ei o pun nu pe FRF, ci pe ceilalți competitori, de fapt. Este o încercare de a pune presiune pe ceilalți competitori, ceilalți colegi de-ai lor. Bă, oricum mă duc la TAS și dacă reușesc sau nu reușesc! Dacă luăm clasamentul și ne uităm pe meciurile disputate, în afară de Petrolul, ei nu au bătut pe nimeni. Asta e problema lor, de fapt. Că nu au bătut pe nimeni. Le e frică. Ei au bătut doar pe Petrolul, în ambele meciuri. Și aici e problema, faptul că vor juca împotriva unor echipe puternice, între ghilimele”, spunea acest neica „Nimeni”, despre care site-ul menționat spune că este o persoană care lucrează la Fedrația Română de Fotbal. Domnul nimeni spune că UTA nu a bătut pe nimeni decât pe Petrolul. Dar acest „Nimeni” nu spune că de fapt UTA a pierdut un singur meci, cel cu Rapid, disputat în condiții speciale, cu jucători suspendați, accidentați sau foarte obosiți după o serie de nouă meciuri în decurs de 30 de zile. Acest „Nimeni” nu spune că UTA nu a pierdut pe terenul Argeșului sau a celor de la Turris, ci că nu le-a bătut, iar celor de la Petrolul le-a administrat un dublu 3-0, atât la Ploiești cât și la Arad. Matematic, dacă UTA va reuși o victorie cu Petrolul, rezultate de egalitate cu Argeș, Mioveni și Turris și pierde cu Rapid, gruparea din Arad termină pe locul 1 acest play-off în care deocamdată a fost trimisă cu doar jumătate din punctele obținute pe teren. Iar acest „Nimeni” este pe acea funcție și vorbește precum un laș, sub protecția anonimatului, și pentru că UTA a votat cu Răzvan Burleanu la alegerile pentru șefia FRF…

  Astăzi am văzut un text în care este citat Ministrul de Interne, Marcel Vela. Vorbește cu o lejeritate ieșită din comun despre cadourile pe care le face el și colegii lui românilor. După două luni în care am stat în case, în care Statul Român nu a ajutat cu aproape nimic mediul economic și nici pe români, Vela vine și vorbește cu un tupe incredibil despre ce cadouri vom primi noi, românii, după data de 15 iunie.

  „Pentru a treia etapă de relaxare vor fi multe surprize plăcute. Nu vreau să spun acum care din ele, pentru că nu este corect faţă de colegii mei cu care voi lucra. Cu siguranţă vor fi bine primite de către populaţie, dar vreau să precizez că sunt în funcţie şi de analiza, de statistica epidemiologică, de consultarea specialiştilor în boli infecţioase”, spune Marcel Vela.

  Domnule ministru Marcel Vela, treaba ta nu este să faci cadouri românilor, pentru că noi, majoritatea, nu vedem aceste măsuri ca pe niște cadouri ci ca pe o normalitate atâta timp cât în urma testelor pentru COVID-19 doar 1% dintre cei testați sunt pozitivi. Treaba ta și a colegilor tăi, domnule ministru, era să găsiți soluțiile pentru a scoate țara asta din criza care urmează sau chiar din criza în care se află. Treaba ta și a colegilor tăi este și era să găsiți cele mai bune soluții astfel încât marii agenți industriali să nu trimită mii de oameni în șomaj, în care cei din HoReCa să nu dea faliment în proporție de 30 sau poate 40 la sută, treaba ta și a colegilor tăi era să asigurați în spitale echipamentele necesare în lupta cu acest virus, dar și în lupta cu celelalte boli, care, vă anunț, nu au dispărut de pe fața pământului odată cu apariția coronavirusului. Iar propoziția aia idioată în care afirmi că „nu este corect faţă de colegii mei cu care voi lucra”, să o spui acasă, soției sau mămicii tale, pentru că partea corectă este ca românii să fie informați, chiar din timp, să se pregătească pentru ceea ce urmează.

  Dar voi ce știți să faceți? Vă uitați la ce măsuri s-au mai luat în Germania, apoi dați un ochi peste Italia, Spania și poate Anglia, dați un „copy-paste” și săriți în fața camerelor de filmat ca să ne explicați ce măsuri ați luat voi, deștepții planetei…

  Anunțați măsurile pentru a doua zi noaptea la ora 23, fără normative, fără nimic clar, apoi vă trimiteți „aparatul de dat amenzi” peste agenții comerciali sau agenții economici care sunt creduli și iau de bun ceea ce anunțați voi cu zâmbetul pe buze la televizor.

  Nu, domnule ministru, nu este corect ca o mare parte din școlile României să aibă „buda în fundul curții”, nu este corect ca în spitalele României să nu aibă medicii nici măcar halate sau dezinfectante, nu este corect pentru cetățenii acestei țări ca voi să împărțiți măști în scop electoral, nu este corect să ne rupem mașinile pe șosele patriei, nu este corect față de români să sifonați banul public pentru a vă rotunji averile sau pentru ca să aveți bani de campanii electorale…

  Suntem la nivelul la care suntem pentru că noi am ales să ne conducă acești neica „Nimeni” care odată ajunși în funcție uită de empatie, uită de responsabilități și se simt stăpâni peste viețile noastre, stăpâni pe banii noștri și „nu ar fi corect față de colegii lor” ca noi românii să știm totuși cum sunt cheltuiți banii noștri și cum va arăta viața noastră peste o săptămână.

  O țin pentru ei… Iar ei sunt cei care țin cluburile sportive, spitalele, școlile, drumurile pline de gropi ale patriei, toate instituțiile statului ca și cum ar face-o din banul lor…

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Eu nu spun că nu e corectă ca membru fondator, dar niciodată nu e corectă când spune că el a ținut 90 la sută din bugetul clubului. El nu o putea face pentru că nu a adus nici măcar un leu de acasă. Acolo trebuia să se limiteze la faptul că Primăria a asigurat 90 la sută din buget, iar Primăria nu e pe persoană fizică așa cum lasă el să se înțeleagă.

    +7 voturi
    +1
    -1
   • ce anume e corect?cum a ajuns uta sa se desfiinteze?nu tot falca cu pnl a bagat o acolo?e un ticalos de om acest venetic ca te doare capul ma intreb cum de il mai suporta pamantul?banii publici sunt ai tuturor e nemernicie ce se intimpla!

    +3 voturi
    +1
    -1
  1. Din păcate este purul adevăr și tot din păcate nu avem coloana vertebrala ci doar sa plecam capu și sa ne dam învinși în fata acestor nemernici ce au ajuns la putere.
   Pana când romanul nu va înțelege ca 3 mici și 3 sarmale nu ne va da o tara ca și afara.
   Pana când acești asa ziși conducători nu vor înțelege ca fiind la putere nu inseama ca tre sa fie ei puternici tre sa fie în slujba celor ce iau votat doar ca în aceasta tara misei nu au scrupule și uita de unde au plecat.
   Ca facultatea la Timisoara știm cum a făcut-o pe repede inainte și asa ajungi primar ajutat fiind de uni pe care mai apoi pe toți ia trădat.

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. Concluzia de la final ”Suntem la nivelul la care suntem pentru că noi am ales să ne conducă acești neica „Nimeni”” este incorecta. Nu este un silogism. Nici macar nu se poate stabili din text care sunt premizele pe care se fundamenteaza concluzia.
   Noi nu i-am ales pe acesti neica nimeni.
   Ei se aleg intre ei dupa cum le suna bine si fara nicio referire la alegator. Alegatorii sunt pusi sa aleaga intre listele de partid facute pe ascuns de niste smecheri in care sunt pusi pe locuri eligibile tot felul de nenici si neici. Alegatorii nu au posibilitatea de a alege in interiorul listei si nici membrii de partid nu au posibilitatea de a decide cine candideaza.

   0 voturi
   +1
   -1
  3. Ce tot zic eu de o vreme? Trebuie HUIDUIȚI de cum apar în public. Dacă lor nu le este rușină să mintă și să se dea stăpânii banilor de la bugetul primăriei, atunci nouă de ce să ne fie rușine să marcăm, orice ieșire a lor, privată sau oficială cu exact ce simțim. Mai ales prichindelul/aschimodia de falca trebuie și scuipat, că nu mai are limite la cât de obraznic este nemernicul. El și neamul lui de olteni au „ținut 90%” din bugetul UTA?! A muncit el pentru bani?! Mafiotul!
   .
   HUOOOOOOOOOOOOO!!! JAVRELOR!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.