marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Într-una dintre cele mai populate țări ale lumii se face „muncă de convingere” cu sicrie pentru cei ce nu vor să poarte mască

    de - | 5 septembrie 2020, 10:27 AM | Internaţional

    0

    (foto: Digi24)

    Indonezia, a patra cea mai populată țară din lume, este unul dintre cele mai afectate state din Asia de Sud-Est de pandemia de coronavirus. Ca să limiteze răspândirea virusului, autoritățile s-au gândit la tot felul de moduri inedite de a face campanie și de a-i convinge pe oameni să poarte mască, de exemplu.

    Așa se face că oamenilor prinși că refuză să poarte mască li s-a dat posibilitatea de a se băga într-un sicriu, ca vadă cam cum arată perspectiva morții. Măsura, introdusă miercuri, a avut totuși viață scurtă. Autoritățile au renunțat la ea, după ce a fost intens criticată și a devenit subiect de glume pe internet, relatează BBC.

    „Pedeapsa” a fost gândită ca o alternativă la amenda de 17 dolari sau la munca în folosul comunității, care presupune de obicei curățarea toaletelor publice. Autoritățile au spus că în acest fel, cel vinovat avea ocazia de „a reflecta” asupra comportamentului său, ca să înțeleagă că există riscul de zăcea la un moment dat într-un sicriu adevărat.

    Măsura a fost intens criticată în mediul online și oamenii au subliniat că nu se sperie de sicrie, așa că autoritățile au renunțat în cele din urmă.

    Sursă Digi24.ro

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.