marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    SUA suspendă finanțările pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii

    de Special Arad | 15 aprilie 2020, 8:44 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

    1

    Preşedintele Statelor Unite ale Americii a anunțat, marți seară, că suspendă finanțările pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, informează EuropaFM.

    “Va fi efectuată o evaluare a rolului OMS în gestionarea extrem de deficitară şi în muşamalizarea răspândirii coronavirusului. Anual, contribuabilii americani furnizează între 400 şi 500 de milioane de dolari către OMS. Prin contrast, China contribuie cu aproximativ 40 de milioane de dolari americani şi chiar mai puţin. În calitate de sponsor principal al organizaţiei, Statele Unite au datoria de a insista asupra unei răspunderi depline din partea OMS. Una dintre cele mai periculoase decizii ale OMS a fost de a se opune restricţiilor de călătorie dinspre China”, a spus Donald Trump.

    “Amânarea a declarării [noului coronavirus – n. red] ca urgenţă pentru sănătatea publică a costat timp preţios. S-a pierdut şi mai mult timp în întârzierea de a trimite o echipă de experţi internaţionali pentru a examina epidemia (…) Incapacitatea OMS de a obţine probe de virus au privat comunitatea ştiinţifică de informaţii esenţiale. (…) “, a adăugat liderul de la Casa Albă.

    Sursa: europafm.ro

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    1 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.