marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Boeing se află într-o nouă criză , după declarațiile unui pilot al companiei aeriene

    de - | 19 octombrie 2019, 6:16 PM | Internaţional

    0

    Declaraţiile unui pilot senior al Boeing, potrivit cărora ar fi indus în eroare involuntar autorităţile de reglementare printr-o serie de mesaje cu privire la siguranţa modelul 737 MAX, au propulsat compania aeriană într-o nouă criză, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

    Mesajele au atras asupra celui mai mare producător de avioane din lume o solicitare imediată a autorităților de reglementare din SUA prin care i se cer explicaţii şi un nou apel către Boeing să-şi verifice managementul, în timp ce aeronavele companiei sunt încă reţinute la sol după cele două accidente fatale.

    În mesajele dintre doi angajaţi, pilotul tehnic şef de atunci al modelului 737 MAX, Mark Forkner, a declarat că așa-numitul sistem anti-staționare MCAS din avion a fost „înclinat” în timpul simulării zborului. Sistemul este suspectat ca motiv al prăbușirilor din Indonezia și Etiopia, care au ucis împreună 346 de persoane.

    Mesajele par să fie primele informaţii făcute publice, potrivit cărora sistemul MCAS a fost instabil în timpul testării înainte ca aeronava să intre în serviciu.

    Mai multe detalii pe digi24

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    6 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.