joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un avion MiG 21 LanceR a dispărut de pe radar în județul Constanța, după care s-a prăbușit și elicopterul de salvare

  de - | 2 martie 2022, 11:13 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  (foto: ziuaconstanta.ro)

  Ministerul Apărării a transmis că în această seară la ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei, scrie Biziday. Un elicopter IAR-330 Puma s-a dus de urgență în căutarea lui în jurul orei 20:21, însă la ora 20:44 și acesta a dispărut.

  Pilotul elicopterului raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază. Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.

  Elicopterul IAR-330 Puma a fost găsit prăbușit, niciunul din cei cinci membri ai echipajului nu a supraviețuit, a anunțat purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spânu, citat de G4Media.

  Imagini video în care se vede aparent o explozie în zona incidentelor aviatice au fost publicate de Ziua de Constanța.

  Și o cameră video de supraveghere a surprins o explozie puternică:

  Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, transmite condoleanțe familiilor celor cinci militari care au murit în urma prăbușirii elicopterului și precizează că în continuare se desfășoară misiuni de căutare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR.

  UPDATE

  A fost găsit locul unde s-a prăbușit avionul MiG 21 LanceR, însă deocamdată nu se știe nimic de soarta pilotului, respectiv dacă acesta a reușit să se catapulteze, scrie G4Media.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.