Un avion MiG 21 LanceR a dispărut de pe radar în județul Constanța, după care s-a prăbușit și elicopterul de salvare

  de - | 2 martie 2022, 11:13 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  (foto: ziuaconstanta.ro)

  Ministerul Apărării a transmis că în această seară la ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei, scrie Biziday. Un elicopter IAR-330 Puma s-a dus de urgență în căutarea lui în jurul orei 20:21, însă la ora 20:44 și acesta a dispărut.

  Pilotul elicopterului raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază. Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.

  Elicopterul IAR-330 Puma a fost găsit prăbușit, niciunul din cei cinci membri ai echipajului nu a supraviețuit, a anunțat purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spânu, citat de G4Media.

  Imagini video în care se vede aparent o explozie în zona incidentelor aviatice au fost publicate de Ziua de Constanța.

  Și o cameră video de supraveghere a surprins o explozie puternică:

  Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, transmite condoleanțe familiilor celor cinci militari care au murit în urma prăbușirii elicopterului și precizează că în continuare se desfășoară misiuni de căutare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR.

  UPDATE

  A fost găsit locul unde s-a prăbușit avionul MiG 21 LanceR, însă deocamdată nu se știe nimic de soarta pilotului, respectiv dacă acesta a reușit să se catapulteze, scrie G4Media.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.