Rușine, chiar în fața Primăriei! Crucea de pe placa închinată eroilor a ajuns la fier vechi!





Un an. Atât a ținut respectul față de eroii care și-au jertfit viața pentru libertatea de care ne bucurăm cu toții astăzi. În octombrie, 2016, în fața Palatului Administrativ a fost amplasată o placă sobră, din granit negru, pe care sunt trecute numele eroilor căzuți în decembrie 1989 la Revoluția din Arad.
Doar că pe placa aceasta au existat și elemente decorative și o cruce din fier forjat. Nu știm cu exactitate când au fost luate, dar, cu amărăciune și adâncă rușine în suflet am observat că, pe lângă faptul că granitul e acum acoperit de rugină, nici crucea, nici ornamentele nu mai sunt. Cel mai probabil acestea au fost furate și duse la fier vechi. Căci câteva sute de lei sunt mult mai valoroase pentru viața celui care a comis furtul decât respectul. Respectul nu ține de foame! Nu poți cumpăra cu el țigări sau vodkă. Respectul e doar opțional și prea „filosofic” în realitatea murdară în care trăim…
Nu e prima oară când se vandalizează un simbol al respectului, al integrității. În urmă cu aproape jumătate de an, a fost furată tocmai placa de pe soclul statuii lui Corneliu Coposu, pe care era gravată poezia „Rugă”.
Respectul, așa cum observăm în ultimul timp, e un cuvânt golit de înțeles. E doar un cuvânt pe care ne place să-l folosim în discursuri pompoase, dar pe care îl ștergem complet cu buretele din viața de zi cu zi…
Update – Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad ne-a confirmat că ornamentele și crucea au fost furate la începutul lunii octombrie. Poliția a cercetat înregistrările realizate cu camerele de supraveghere din zonă și caută hoțul, însă momentan acesta nu a putut fi identificat. De asemenea, ni s-a specificat că acum se desfășoară procedura de achiziție pentru a fi înlocuite.
Placa, în data de 7 octombrie 2016:
Placa la data de 25 noiembrie 2017:
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)