75 de ani de la unul dintre cele mai importante momente ale Celui de-Al Doilea Război Mondial





Americanii au comemorat ieri 75 de ani de la momentul de cotitură din Cel de-Al Doilea Război Mondial. Anume, atacul de la Pearl Harbor.
Până pe 7 decembrie 1941, Statele Unite ale Americii au reușit să-și mențină poziția de neutralitate în cadrul războiului, deși istoricii spun că președintele Franklin D. Roosevelt și-ar fi dorit ca țara sa să intre mai devreme în război, pentru a fi de partea aliaților și pentru a pune umărul la finalizarea conflictului. Cu toate acestea, fiindcă percepția publică în SUA nu era una care să tindă pro-război și pentru că Roosevelt își dorea un nou mandat, a evitat să-și ducă țara în război și, în primii ani ai conflictului, SUA a sprijinit doar logistic puterile aliate.
În dimineața zilei de duminică, 7 decembrie 1941, japonezii au declanșat Operațiunea Hawaii, care era de fapt un atac asupra bazei navale americane de la Pearl Harbor, Hawaii. Atacul niponilor a fost inițiat fără vreo declarație oficială de răbzboi la adresa Americii. O astfel de declarație a fost făcută publică doar în ziua următoare, adică pe 8 decembrie.
Rezultatul atacului de la Pearl Harbor a fost un moment de cotitură în Cel de-al Doilea Război Mondial în sensul că, după acesta opinia publică americană efectiv a explodat și aproape toată lumea cerea intrarea SUA în conflict. Lucru care s-a și întâmplat și care, potrivit istoricilor, a grăbit încheierea războiului, aportul americanilor în tabăra aliaților fiind unul considerabil.
Comentariile portalului
Nu vrem să-l apărăm nici pe Iohannis, nici Guvernul, nici MAE, și nu știm ce înțelegeți prin „Zero Izolaționism” (poate ați vrut să (...)
Eu o sa votez în turul doi pentru democrație, nu pentru un regim autoritar.
== HELMUT ARE DREPTATE -- 12 MII ARADENI TAMPI AU VOTAT CU KAKARAU CARE NU A FACUT 1 EURO IN 10 ANI SI ALTI 8 MII TAMPI DE ARAD AU VOTAT CU UN MINCINOS NOTORIU . == (...)