Tort cu cremă din iaurt şi fructe de primăvară
Ingrediente:
– blat de tort cu cacao, 3 foi, din comerţ, 1 compot de cireşe (800 ml), 1 borcan de vişine pt. prăjitură, 300 g de iaurt natur, 300 g de iaurt cu căpşuni, 15 g de gelatină, 150 g de zahăr, 400 ml de frişcă
Preparăm gelatina în suc de compot. Scoatem sâmburii fructelor şi scurgem bine. Batem tare frişca. Amestecăm iaurtul natur cu ½ zahăr până se topeşte, apoi cu cireşele, 1/3 frişca şi iaurtul cu căpşuni cu restul de zahăr, vişine şi 1/3 frişcă. Împărţim gelatina în jumătate şi amestecăm în cele 2 boluri. Ţinem crema la frigider aprox. 1 oră până se întăreşte puţin.
Într-o formă de tort aşezăm 1 foaie de blat, întindem deasupra crema albă.
Peste punem a doua foaie, întindem crema roz. Deasupra aşezăm a treia foaie, întindem 1/3 frişcă şi ornăm. Ţinem la frigider câteva ore.
Tăiem felii şi servim.
Sursa: reteteculinarepentrutoti.com
Comentariile portalului
Am văzut ceva asemănător în Prizren-Kosovo, în, 2019. Erau îmbrăcate cu ele tulpinile pomilor din zona pietonala. Din cate îmi amintesc, era un proiect scolar.
Frumos.Un OM cu suflet URIAS. Felicitāri
O mare parte sunt plamaditi sub sutana lui Noghiu urmașul patriarhului Daniel sau 50 cent vedetă la polivalentă cu 3 mii de zombi. CredeNumai și nu cerceta Votează PLN Da Construim. (...)