duminicã, 24 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  99 de intervenții în situații de urgență pentru pompierii arădeni

  de Special Arad | 19 iunie 2023, 2:35 PM | Știri Arad

  0

  foto: ISU Arad

  La sfârșitul săptămânii trecute, la nivelul județului Arad, pompierii arădeni au gestionat 99 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 90 de solicitări.

  Astfel, în cursul zilei de vineri, echipajul de descarcerare al Detașamentului de Pompieri Arad a fost solicitat să intervină în localitatea Vinga, în urma unui accident rutier, pentru extragerea unei persoane blocate între fiarele contorsionate ale autoturismului. Totodată, salvatorii au intervenit pentru stingerea a două incendii, precum și în alte patru intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea persoanelor și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  De asemenea, pe fondul avertizărilor hidrometeorologice emise din cauza precipitațiilor abundente, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gurahonț au intervenit pentru a sprijini populația și autoritățile în zonele afectate de inundații. Astfel, în decursul zilei de sâmbătă, pompierii au intervenit cu o motopompă pentru evacuarea apei din două subsoluri inundate în localitatea Gurahonț.

  „Pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pentru a gestiona rapid situațiile de urgență și pentru a acorda primul ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate”, au transmis reprezentanții ISU Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.