marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  7 lucruri pe care proprietarii de vehicule trebuie să le știe despre cauciucuri și anvelope

  de - | 30 iulie 2021, 4:25 PM | Advertorial

  0

  Roțile autoturismului sunt singurul lucru care menține contactul cu șoseaua. Și totuși, multe persoane care dețin mașini nu știu prea multe despre cauciucuri și anvelope.

  Majoritatea proprietarilor de mașini se simt copleșiți de procesul de înlocuirea anvelopelor. Există o varietate de anvelope disponibile pentru diferite vehicule. Unele anvelope sunt fabricate special pentru mașinile sport, iar altele sunt făcute pentru mașinile obișnuite care circulă pe străzi. În gama de automobile obișnuite, există, de asemenea, o varietate de anvelope pentru SUV-uri, sedan și hatchback. Fiecare anvelopă are un preț diferit, astfel încât, în funcție de tipul de care aveți nevoie, va avea un preț corespunzător.

  Iată câteva informații despre cauciucuri și anvelope pe care ar trebui să le știți, ca proprietar de vehicul:

  1. Obțineți ceea ce plătiți.

  Anvelopele sunt ca orice alt produs. Cu cât prețul este mai mare, cu atât este mai bună calitatea. Există o mulțime de furnizori de anvelope care sunt dispuși să le ofere clienților anvelope de calitate la prețuri accesibile. Dacă prețul unei anvelope pare prea bun pentru a fi adevărat, investigați puțin mai în amănunt.

  Aflați ce brand este anvelopa; căutați evaluări și recenzii ale clienților și căutați întotdeauna ștampila de calitate sau marca de aprobare de la asociații preocupate de siguranța rutieră și de calitate a produselor. De asemenea, înainte de a vă hotărî asupra unui anumit brand, comparați anvelopele a cel puțin două companii de anvelope diferite.

  2. Fiecare mașină are nevoi de anvelope diferite.

  Mașina dvs., ca orice altă mașină, iese din fabricație cu anvelope de o anumită dimensiune. Aceasta înseamnă că frânele mașinii, manevrabilitatea lină, răspunsul la direcție și calitatea condusului sunt toate ajustate în funcție de dimensiunea cauciucurilor de pe mașină.

  Dacă decideți să schimbați anvelopele, înlocuiți-le cu unele care se potrivesc cu cele originale. Dacă încercați să schimbați tipurile de cauciucuri, acest lucru va afecta performanța vehiculului dvs. și chiar siguranța dvs. în timpul condusului. Deci, cel mai bine este să respectați recomandările furnizate de producătorul vehiculului dvs.

  3. Modul în care vă folosiți vehiculul vă va afecta anvelopele.

  Să spunem că conduceți un sedan ușor. Nu este recomandabil să transportați încărcături grele, deoarece acest lucru vă va afecta anvelopele. Sarcina grea va exercita o forță mai mare asupra anvelopelor, determinându-le să se uzeze mult mai repede decât ar trebui. Deci, dacă intenționați să transportați încărcături grele sau să remorcați lucruri grele, cum ar fi alte vehicule, alegeți-vă vehiculul în mod corespunzător.

  Terenul pe care conduceți va afecta și el anvelopele și mecanismul prin care acestea funcționează. Anvelopele pentru toate tipurile de teren sunt excelente pentru călătoriile zilnice pe șosea și pentru utilizarea ușoară offroad. O mașină de oraș obișnuită cu siguranță nu va supraviețui unui teren nisipos sau unui teren stâncos.

  4. Anatomia unei anvelope.

  O singură anvelopă cuprinde în jur de 20-25 de elemente diferite. Există căptușeala interioară cu curele de țesătură înfășurate în jurul ei, curele de oțel, mai multe curele de țesături și alte materiale care formează mai multe straturi între căptușeala interioară și benzile de rulare de pe suprafața anvelopei. Calitatea călătoriei, rezistența anvelopei și capacitatea sa de a suprima zgomotul depind de această stratificare. Majoritatea oamenilor nu își dau seama de acest lucru, dar anvelopele sunt construite din interior spre exterior și totul începe de la căptușeala interioară a anvelopei.

  5. Anvelopele joacă un rol în economia de combustibil.

  Știați că, în funcție de tipul de anvelope pe care le folosiți, puteți economisi combustibil? Anvelopele care au o rezistență mai mare la rulare necesită mai mult combustibil. Anvelopele cu rezistență redusă la rulare, pe de altă parte, nu au nevoie de aceeași cantitate de benzină pentru a deplasa vehiculul.

  Companiile de anvelope fac tot posibilul să dezvolte o gamă de anvelope cu rezistență redusă la rulare, pentru a ajuta proprietarii de vehicule să economisească combustibil. Rezistența la rulare a unei anvelope va depinde de presiunea aerului din anvelope și de cât de grea este sarcina vehiculului.

  6. La ce să vă așteptați de la anvelopele dvs.

  Anvelopele pentru toate anotimpurile sunt perfecte dacă preferați o călătorie lină și liniștită, dar dacă doriți performanțe uimitoare, luați în considerare alegerea unor anvelope de vară. Cu toate acestea, rețineți că aceste anvelope se vor uza mult mai repede decât anvelopele de toate anotimpurile. De asemenea, dacă locuiți într-o regiune care are parte de multă zăpadă în timpul iernii, cele mai bune anvelope pentru dvs. sunt anvelopele pentru toate anotimpurile, plus un set bun de anvelope de iarnă.

  7. Anvelopele cu profil redus nu sunt pentru toată lumea.

  Anvelopele cu profil redus nou apărute au parte de un succes major în rândul multor șoferi datorită performanțelor pe care le oferă în ceea ce privește răspunsul la direcție și performanța în virare. Chiar și estetica acestor anvelope este atrăgătoare. Cu toate acestea, utilizarea acestora pe mașini proiectate în mod tradițional cu pereți laterali mai moi și mai înalți va avea ca rezultat o călătorie mult mai dură decât vă așteptați.

  Data viitoare când urcați în mașină, gândiți-vă de două ori la modul în care anvelopele vă mențin în siguranță, economisesc combustibil și vă oferă o călătorie lină. Anvelopele auto sunt importante și ar trebui să li se acorde respectul pe care îl merită.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.