duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  1,9 miliarde de smartphone-uri 5G vor fi comercializate până în 2023

  de Special Arad | 15 iulie 2019, 8:25 AM | IT

  0

  (foto: via Mediatek.com)

  Numărul smartphone-urilor 5G comercializate în lume va depăși pe cele 4G în următorii 5 ani. Firma de analiză de piață Canalys a estimat la 1,9 miliarde de numărul de smartphone-uri 5G vândute de 2023. Rata de penetrare a telefoanelor cu 5G în Europa și America de Nord se anunță mult sub cea a Chinei.

  După câțiva ani de dezvoltare și trecând prin chinurile facerii, rețeaua 5G devine o realitate. Operatorii europeni sunt foarte ocupați de o lansare comercială în 2020, însă China este în favoarea tehnologiei și a investițiilor. În 5 ani, China va reprezenta singură 34% din vânzările globale de smartphone 5G, față de aproximativ 16% pentru Europa. Din păcate România este departe de aceste cifre și momentan nu știm dacă anul viitor vom avea rețea 5G în România.

  După ce în acest an în aprilie 5G a debutat în Coreea de Sud, unde este deja la scară națională, imediat rețeaua a fost lansată parțial și în Statele Unite. Din păcate momentan singurul smartphone ce poate fi conectat la această rețea este Samsung Galaxy S10 5G. Recent a fost anunțat și LG V50 ThinQ 5G. Samsung Galaxy S10 5G a fost lansat în Coreea de Sud, unde se vinde foarte bine și în SUA, Australia, China și mai multe țări din Europa, evident nu și în România.

  Vânzările de smartphone-uri 5G vor crește treptat, ajungând la un total de 1,9 miliarde de vânzări în 2023, inclusiv 774 milioane numai pentru acest an. Europa ar conta doar pentru 123 milioane de unități, față de 263 de milioane pentru China, în acest an. Europa va reprezenta 15,8% din vânzări iar China 33,9% în 2023. America de Nord (Statele Unite și Canada) va rămâne, de asemenea, în urmă față de China, cu 145 de milioane de smartphone-uri vândute în 2023. Evident aceste date furnizate de compania de studiu de piață Canalys sunt estimative și datele sunt aproximative.

  Acest avans al Chinei, pare logic, având în vedere populația acestei țări. Totuși aceste cifre referitoare la China, includ China continentală, Taiwan, Hong Kong și Macao, potrivit PhonAndroid. Dar și așa, după ce Coreea de Sud a implementat la scară națională rețeaua 5G, China este cea care în acest moment conduce dansul la nivel mondial, în termeni de investiții de 5G.

  „Licențele chinezești au 5G au fost acordate cu un an mai devreme decât era de așteptat. Adoptarea rapidă a smartphone-urilor 5G în China va fi realizată printr-o foaie de parcurs energică și prin capacitățile financiare ale operatorilor chinezi. China este, de asemenea, locuința multora dintre furnizorii de echipamente 5G și smartphone-uri, ceea ce va conduce la o campanie de marketing dinamică în anii următori”, a concis Canalys.

  În final, studiul companiei de cercetare de piață se concentrează și pe declinul vânzărilor smartphone-urilor 4G în următorii cinci ani. Acestea vor ajunge până la aproximativ 48% din vânzări în 2023. Acesta este un an esențial, pentru că atunci 5G va prelua conducerea ca vânzări cu un procent de 51,4% din modelele comercializate în lume.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.