joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  11 nave cu animale din România, printre cargoboturile blocate în zona Canalului Suez

  de Special Arad | 28 martie 2021, 9:07 AM | Internaţional

  0

  captura video adp live

  11 nave cu peste 130.000 de animale vii din România sunt blocate în Canalul Suez, a anunțat directorul Animals International, Gabriel Păun, avertizând că există riscul ca animalele să moară de foame și de sete dacă blocajul se prelungește. Autoritatea pentru Siguranța Alimentelor spune că la nivelul instituției s-a constituit o celulă de criză și subliniază că transportatorii au dat asigurări că la bordul navelor există suficientă hrană și apă pentru următoarele zile. În total, cel puțin 20 de nave care transportă animale sunt blocate din cauza eșuării masivului cargobot Ever Given, relatează Hotnews.ro citând The Guardian.

  Transportatorii au dat asigurări că la bordul navelor există suficientă hrană și apă pentru următoarele zile și că au identificat surse de suplimentare în cazul în care deblocarea canalului durează mai mult timp, a anunțat ANSVSA, care subliniază că sunt 11 nave încărcate în portul Constanța cu animale destinate exportului către țări din Golful Persic.

  La nivelul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a fost constituită o celulă de criză pentru a gestiona situația generată în data de 24 martie, de blocarea temporară Canalului Suez și a circulației navelor de transport pentru animale.

  S-au dispus mai multe măsuri, începând cu oprirea, din data de 24 martie, a autorizării navelor de transport pentru animale să părăsească România, dacă acestea trebuie să traverseze prin Canalul Suez.

  Citește mai mult pe Hotnews.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.