duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  La fel cum a făcut-o întotdeauna, Falcă, președintele PNL Arad, fuge de răspundere… Vezi ce atitudine a luat în cazul „mită pentru Ioțcu”

  de O. Peniță | 25 iulie 2015, 9:46 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  5

  Știri Arad. În momentul în care, ieri după amiază, l-am sunat pe Gheorghe Falcă pentru a-i solicita o opinie în legătură cu reținerea lui Nicolae Ioțcu, omul pe care chiar el, primarul Aradului și președintele organizației județene PNL, l-a promovat și susținut să fie, pe rând, senator și președinte CJ, în redacția Special Arad s-au făcut mari pariuri. Să nu înțelegeți greșit… nu au fost în joc sume de mii de euro, ca și în cazul flagrantului lui Ioțcu. Cei mai mulți am pariat pe faptul că Gheorghe Falcă, așa cum a făcut-o întotdeauna, nu o să răspundă apelului nostru pentru a ocoli subiectul Ioțcu.

  L-am sunat de trei ori și tot de atâtea ori ne-a refuzat apelul. Cum să răspundă? Ce să ne spună? Că e adevărat că el, Gheorghe Falcă, a fost cel care l-a promovat pe Ioțcu în toate funcțiile politice? Că el, Gheorghe Falcă, a fost de față când Traian Băsescu i-a spus președintelui Consiliului Județean Arad să aibă grijă că are „niște probleme cam penale”? Că el, Gheorghe Falcă, împreună cu Ioțcu, și-au cam „împrumutat” oamenii de afaceri care au executat lucrări în municipiul și județul Arad? Că el, Gheorghe Falcă, deși știa bine ce i-a spus nașul Băsescu, despre problemele penale ale lui Ioțcu, s-a plimbat prin tot județul ca să-l susțină pe acesta pentru încă un mandat de președinte al Consiliului Județean Arad?

  Știți ce  făcut ieri Gheorghe Falcă? S-a plimbat prin țară…cică.Și, în plus, și-a șters (sau a pus pe cineva) toate pozele de pe Facebook în care apărea alături de Ioțcu. Altfel spus… s-a lepădat de acesta ca de o măsea stricată, deși în anii 2000-2012 formau un cuplu foarte sudat.

  Ca să fim corecți până la capăt, trebuie să spunem că Falcă și Ioțcu nu se aflau în relații tocmai bune, de mai multă vreme. Însă, Falcă, fiind președinte al PNL, atât timp cât nu a spus nimic în fața opiniei publice cu privire la susținerea pentru Ioțcu, este răspunzător și moral, și politic pentru ce s-a întâmplat ieri… Și nu numai ieri.

  Oare noaptea de vineri spre sâmbătă, și poate și altele… nu-l vor determina pe, hai să spunem, fostul președinte al CJ Arad, Nicolae Ioțcu, să-și revizuiască atitudinea și să povestească procurorilor DNA, pentru a-și reduce pedeapsa, câte ceva despre afacerile de început ale „cuplului”?

  P.S. Cei care sunt acum în preajma lui Falcă… luați aminte! O să se lepede de toți așa cum a făcut-o și cu Ioțcu, și cu Marian Toader, și cu Seculici, socrul său. Până la urmă, și cu Băsescu, nașul său. Și am dat niște nume ca să nu ne referim cumva la municipiul Arad…

   

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Citesc zilnic stirile de pe sit-ul vostru.Pot intelege atitudinea dumneavoastra extrem de critica la adresa primarului.Pentru ca sunteti a patra putere intr-un stat democratic si pentru ca vreau sa cred ca Romania este un stat democratic.Dar domnilor,jurnalism de investigatii nu inseamna numai preluarea unor stiri de pe agenttile de informatii,ci si efectuarea unei munci sustinute, coroborata cu dezvaluiri,cu documente,care sa incrimineze mai mult sau mai putin,subiectii articolelor dumneavoastra.Astept mult mai multe din partea special.ro
   si daca a existat si pentru dumneavoastra un inceput,care nu ma indoiesc ca a fost destul de dificil,cred ca a sosit momentul sa treceti de varsta pubertatii si sa va maturizati jurnalistic.Succes!

   --12 voturi
   +1
   -1
  2. Posibil ca Iotcu sa colaboreze cu anchetatorii pentru ca procurorii sa ceara in instanta o pedeapsa mai mica, si atunci e posibil sa vedem noi arestati „celebri”, pentru ca este mai mult decat evident ca Iotcu stie toate „dedesubturile” din judetul Arad, intrebarea „la pariu” ar fi: „cine va fi urmatorul ?”

   +7 voturi
   +1
   -1
  3. Dacă citești într-adevăr Special Arad ai recunoaște că „premiul” documentarilor susținute ale acestei publicații este reținerea lui Ioțcu. Nu preluarea unor știri. ..Asta așa ca o banală precizare…Și să nu uităm că și Falca e subiect serios de documentare pt ei…

   +6 voturi
   +1
   -1
  4. fum fara foc nu prea, eventual abureala…… din partea ‘protectorilor == partasilor, ca sigur ei ‘e’ multi, cu gura astupata-CU BANI… BOALA GREA , BOALA GREA, ..dar vrem sa fim tratati de la egal la egal de ue, …

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.