luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Ziua Independenței Ucrainei va fi marcată la Arad… la Monumentul Eroilor Sovietici

  de Special Arad | 23 august 2022, 1:08 PM | Știri Arad

  0

  (foto: countryflags.com / Google Street View)

  Guvernul de la Kiev interzice manifestațiile de Ziua Independenței în Ucraina, 24 august, de teamă că armata rusă ar putea lansa noi atacuri. În schimb, în organizarea Asociației Aradul Civic și la cererea unui grup de inițiativă al refugiaților ucraineni stabiliți în Arad, sărbătoarea vecinilor asediați va fi marcată în orașul nostru.

  Omagierea Zilei Independenței Ucrainei la Arad va avea loc miercuri, de la ora 17, în Piața Eroilor (situat în Aradul Nou, în spatele benzinăriei Rompetrol și al Școlii de șoferi), la Monumentul Eroilor Sovietici, despre care Siegfried Mayer, consilier local și membru Aradul Civic, susține că este un simbol nepotrivit, un „monument anacronic al Armatei sovietice eliberatoare”, drept pentru care va iniția un proiect de hotărâre în Consiliul Local Municipal pentru relocarea lui.

  La evenimentul pentru omagierea Zilei Independenței Ucrainei la Arad vor participa, pe lângă cei câteva sute de ucraineni aflați la Arad, mai multe asociații civice care sprijină traiul și integrarea lor în societatea arădeană, anunță Asociația Aradul Civic. Vor fi afișate steagurile Ucrainei, României și al UE, care vor fi ridicate la înălțime de 50 metri cu ajutorul unor baloane cu heliu.

  Din partea ucrainenilor, la manifestația anunțată se remarcă prezența unei fete de 13 ani, cântăreață de operă (mai multe despre repertoriul ei, pe YouTube) și a unui cor al ucrainenilor.

  „Sper ca momentul solemn al omagierii Zilei Independenței Ucrainei la Arad să devină un punct de reper al solidarității umane față de orice abuz, folosire de forță brută și ilegală, față de acțiunile inumane, a crimelor împotriva umanității săvârșite de către Federația Rusă în Ucraina”, spune consilierul local Siegfried Mayer.

  Potrivit Serviciului pentru Imigrări al județului Arad, în momentul de față sunt 548 de ucraineni refugiați la Arad, însă numărul este permanent în dinamică, deoarece mulți dintre aceștia caută refugiu în alte țări europene, la rude, prieteni sau ONG-uri care sprijină refugiații.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.