Update Ziua Forțelor Terestre la Arad, cu paradă militară și depuneri de coroane

  de Special Arad | 23 April 2014, 1:20 PM | Știri Arad

  0

  Ca în fiecare an, pe 23 aprilie sărbătorim Ziua Forțelor Terestre, al căror patron spiritual creștinesc este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruință.

  Legenda spune că Sfântul Mare Mucenic Gheorghe s-a născut în anul 280, la Lydda, un oraș din Siria Palestina, o provincie a ImperiuluI Roman. Potrivit wikipedia.org acesta s-ar fi înrolat în armata romană și, parcurgând ierarhia militară, s-a făcut remarcat prin îndemânarea cu care mânuia armele. În ciuda decretului împotriva creștinilor, emis de Dioclețian în 202, Sf. Gheorghe a ales să-și mărturisească public credința creștină. Din ordinul imperial, acesta a fost întemnițat și supus torturii pentru a-și renega credința. Loviri cu sulița, lespezile de piatră așezate pe piept, trasul pe roată, groapa cu var, încălțămintea cu cuie, băutura otrăvită, bătaia cu vâna de bou și toate celelalte torturi nu au reușit să-l facă să renunțe la credința sa. Se mai spune că Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a murit pe 23 aprilie 303, în Nicomedia, un oraș din provincia romană Bitinia.

  Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este venerat astăzi în mai multe biserici precum cea Ortodoxă, Romano-Catolică, Anglicană, Luterană sau în Bisericile vechi orientale.

  La Arad, manifestările dedicate Zilei Forțelor Terestre vor avea loc în Piața „Avram Iancu”, iar programul acestora este următorul:

  Ora 1100 – Semnal atenţiune – trompet

  Ora 1105 – Acordarea onorului militar – Prefect

  Ora 1110 – Salutul drapelului de luptă

  Ora 1115 – Intonarea imnului naţional al României

  Ora 1120 – Decorarea drapelului de luptă şi citirea mesajului pentru decorare

  Ora 1130 –Oficierea serviciului religios

  Ora 1140 – Depunerea de coroane şi jerbe de flori

  Ora 1200 – Defilarea Batalionului 191 infanterie „Col. Radu Golescu”

  UPDATE

  Platoul din Piața „Avram Iancu” a fost umplut, miercuri, de către auturități, reprezentanți ai partidelor politice, de către militarii Batalionului 191 infanterie „Col. Radu Golescu”, dar și de către arădenii dornici să fie martori la depunerile de coroane în cinstea Forțelor Terestre Române și la defilarea soldaților arădeni proaspăt întorși din misiune.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.