joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Ziua Europei, celebrată și la Arad

  de Special Arad | 9 mai 2017, 3:28 PM | Știri Arad

  1

  Ziua de 9 mai este cunoscută drept Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, reprezentând semnarea actului de capitulare necondiționată a Germaniei naziste, fapt care a dus la încheierea în Europa a celui de-Al Doilea Război Mondial.

  În acest context, Ziua Victoriei este sărbătorită la 9 mai de cele mai multe țări din estul Europei, printre care și România, dar și de statele care au aparținut fostei URSS sau fostei Iugoslavii, în timp ce în Marea Britanie, Franța, Slovacia, Cehia, Norvegia, Țările Baltice și în unele regiuni din Germania, Ziua Victoriei este sărbătorită în ziua de 8 mai.

  Aceasta a fost celebrată, ca în fiecare an, și în orașul nostru. Pe platoul din fața Primăriei Arad, zeci de elevi și profesori de la școlile arădene au ocupat mai multe corturi dedicate țărilor europene, unde au așteptat trecătorii cu broșuri, stegulețe și diferite obiecte specifice fiecărei țări în parte, iar pe parcursul zilei, elevii și-au arătat și talentul în ale dansurilor tradiționale.

  Cu ocazia Zilei Europei, a fost de asemenea intonat și imnul Uniunii Europene, în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal, pe lângă imnul României, care se intonează de regulă la astfel de ședințe.

  20170509_131338

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Si…uite asa ramanem fara sarbatorile noastre traditionale ale Sfintilor noi fiind o tara crestina ,nu?! si ne trazim ca „sarbatorim” ba ziua europei,ba ziua naturii,ba ziua pamantului etc. exact asa cum este prevazut !

   +12 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.