sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ziua dizolvării pentru Ordonanța 13

  de - | 21 februarie 2017, 8:42 AM | Naţional

  0

  Parlamentul se pregăteşte să şteargă astăzi orice urmă a deciziei de Guvern care a stârnit cel mai mare protest de stradă din toată istoria României. Ordonanţa care modifica Codurile Penale urmează să fie desfiinţată prin vot de deputaţi, iar cea care o abrogă, să fie aprobată. Altfel nu se poate face, pentru că dacă cineva contestă documentul de anulare, Codul Penal va fi modificat automat cum a vrut Cabinetul Grindeanu, scrie digi24.ro.

  Senatul a votat, luni, împotriva Ordonanţei chiar dacă preşedintele Camerei Superioare a refuzat să conducă şedinţa, iar parlamentarii din partidul lui Traian Băsescu s-au abţinut de la vot.

  Pe scurt, respingem ceva ce s-a abrogat. Cei care sunteți mai noi în Parlament, vreau să vă spun ceva: aveți impresia că lumea se împarte în două categorii. O categorie formată din cei buni, care luptă împotriva corupției cu toate mijloacele, inclusiv aducând și câinii. Şi câinii sunt interesați de lucrul ăsta. În această categorie avem pe cineva în frunte, evident, preşedintele României. De partea cealaltă sunt cei răi care vor să slăbească lupta împotriva corupţiei. Eu, în calitate de preşedinte, nu cred că îmi pot permite să patronez premiera de care v-am vorbit. Anunţ că nu am să votez. Îi rog pe colegii mei din grupul ALDE să procedeze cum consideră de cuviinţă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, ieri, în Senat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.