Curtea Constituțională a respins toate sesizările pe OUG 14. Controversata „Ordonanță 13” nu mai intră în vigoare

  de - | 9 aprilie 2019, 7:15 PM | Politikos

  0

  Judecătorii CCR au respins în unanimitate excepțiile de neconstituționalitate pe ordonanța de urgență 14, care abroga controversata OUG 13, scrie digi24.ro.

  Au fost 17 excepții de neconstituționalitate ridicate împotriva OUG 14. Curtea Constituțională le-a respins pe toate.

  Dacă OUG 14 ar fi fost declarată neconstituțională, ar fi intrat în vigoare OUG 13, care, între altele, dezincrimina abuzul în serviciu.

  Controversata ordonanță prin care guvernul a încercat să aducă modificări legislației anticorupție a generat cea mai amplă mișcare de protest după căderea comunismului. Sute de mii de oameni au ieșit în stradă în februarie 2017 pentru a cere abrogarea acesteia.

  În urma valului de proteste, Guvernul, condus pe atunci de Sorin Grindeanu, a emis OUG 14, prin care OUG 13 era abrogată. La sfârșitul lunii februarie, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru aprobarea OUG 14.

  De atunci, în mai multe dosare penale, au fost depuse nu mai puțin de 17 excepții de neconstituționalitate.

  Sursa: Digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.