duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Zilele Reciclării în Arad

  de Special Arad | 10 februarie 2016, 5:45 PM | Eco | Știri Arad

  1

  În perioada 12 – 15 februarie, ECOTIC organizează cu sprijinul APM Arad, Dedeman, Total Waste Recycling și al Asociației Recolamp, o nouă campanie de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a becurilor și neoanelor arse, denumită „Zilele Reciclării în orașul Arad!”.

  Campania face parte din seria de 30 de campanii locale ce sunt desfășurate la nivel național și sunt intitulate generic „Zilele Reciclării în orașul tău!”. Aceste campanii fac parte din proiectul „Caravana ECOTIC”, proiect dezvoltat de către Asociația ECOTIC prin contribuția instrumentului LIFE+ al Uniunii Europene.

  Prin implementarea acestei campanii, ECOTIC își propune să contribuie la reducerea riscului schimbărilor climatice prin creșterea nivelului de conștientizare cu privire la reciclarea Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE).

  În cele 4 zile de campanie (12 – 15 februarie), locuitorii orașului Arad vor putea vizita Caravana ECOTIC, o expoziție mobilă, pe 4 roți, a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

  Caravana ECOTIC va fi amplasată în Piața Avram Iancu și va fi deschisă în intervalul orar 09:00 – 17:00.

  În cadrul acestei campanii vor fi organizate două tombole: o tombolă dedicată deșeurilor de echipamente electrice și electronice și o tombolă dedicată becurilor și neoanelor. Pentru fiecare deșeu predat se oferă un voucher de participare la tombola categoriei specifice. Tombola dedicată DEEE va avea ca premii 3 tablete oferite de către Dedeman, iar tombola dedicată becurilor și neoanelor, o tabletă oferită de către Recolamp.

  Parte din proiectul „Caravana ECOTIC” este și programul dedicat școlilor, „Zilele ECO în Școala ta!”. În cadrul acestui program au fost vizitate peste 170 școli din București, Slatina, Alexandria, Giurgiu, Târgoviște, Ploiești, Brașov, Adjud, Bacău, Piatra Neamț, Suceava, Rădăuți, Dorohoi, Botoșani, Iași, Vaslui, Bârlad, Focșani, Brăila, Galați, Buzău, Târgoviște, Sibiu, Sighișoara, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Turda, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Reșița, Timișoara și Arad urmând ca până în iunie să se atingă un număr de peste 200 de școli la nivel național.

  Mai multe detalii pe pagina web www.caravanaecotic.ro și pe pagina de facebook Ecoterrianul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cu ce sau ales arădenii în urmă acestei campanii?
   Cați din rândul arădenilor au devenit mai „deștepți” și au decis să devină adepți ai reciclării?
   De ce nu a „vuit” orașul de pe urma Campaniei de informare?

   Cui folosesc de fapt aceste campanii?
   Cât de eficientă este o Campanie ce folosește o grămadă de energie „Neagră” în a promova un concept ce este menit să micșoreze impactul pe Mediu și mai ales să Popularizeze ideea de Protejare a mediului și Combatere a Încălzirii Globale?????
   Care este „Amprenta de CO2” a acestei Campanii?

   Părerea mea este că și această „Campanie” este gândită, ca și multe altele de acest gen, să consume resurse cu o eficiență derizorie ca impact asupra schimbării de atitudine în randurile populației. Ea nu este altceva decât o modalitate de a câștiga bani pentru cei ce solicită fonduri europene la organizarea ei. Eficiența ei este minoră!

   Ca o asemenea campanie să dea eficiență maximă pentru banii investiți în ea, este necesar ca informația să pătrundă pe masa fiecarei familii, să mobilizeze la schimbarea de atitudine generală. Oamenii trebuie să înțeleagă ce au de câștigat în mod practic! Cu ce se v-a modifica în mod concret bunăstarea lor individuală.

   Nu sânt împotriva unor Campanii pentru conștientizarea pericolelor de mediu și al efectelor dezastruoase ale Încălzirii Globale. Dar pun sub semnul întrebării asemenea Campanii ce deja si-au dovedit la nivel european ineficacitatea!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.