Concursul „De la meșteșug la artizanat eco” – un succes imens, o surpriză neașteptată. CCJA vrea să extindă concursul în întregul județ, la anul

  de [email protected] | 16 mai 2019, 1:59 PM | Cultură

  0

  Câțiva dintre participanții concursul „De la meșteșug la artizanat eco”

  Concursul „De la meșteșug la artizanat eco”, organizat de Centrul Cultural Judeţean Arad în şcolile din Sebiş, Ineu, Vladimirescu şi Pecica, a stârnit interesul a peste 200 de copii din clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, care au confecţionat ornamente şi obiecte de artizanat din materiale reutilizate pe care, de obicei, le aruncăm sau despre care, de cele mai multe ori, spunem că nu pot avea valoare.

  „Am lansat acest concurs, colegii mei s-au dus în județ și ne-am așteptat să avem undeva la 10, 15, 20 de lucrări. Cine mai face handmade în ziua de azi? – ne-am gândit, însă când am văzut pozele colegilor care au fost la jurizare, am avut plăcuta surpriză să constatăm că au fost peste 200 de copii. Avem 200 de exponate din tot felul de minuni, de la plastic, hârtie, fibre și așa mai departe. Așadar, pe 1 iunie, de Ziua Copilului, o să avem un eveniment la Căsoaia, unde am invitat elevi din toate localitățile. Am făcut rost de transport pentru ei și le-am pregătit spectacole de teatru, show-uri cu clovni, pictură de față, ateliere eco, olari care o să-i învețe pe copii despre tainele acestei meserii, concursuri, meciuri de fotbal etc. O să avem în acea zi de 1 iunie, de la ora 10 la 16, multe surprize. Vor fi 800 de copii acolo, plus cei 200 de copii participanți la concursul «De la meșteșug la artizanat eco», care vor fi premiați acolo”, a spus directorul Centrului Cultural Județean Arad, Ionel Bulbuc.

  Directorul CCJA a mai precizat că având în vedere succesul imens al concursului, la anul vrea să-l extindă la nivelul întregului județ și pe tot parcursul anului, organizându-l poate lunar. De asemenea, Ionel Bulbuc se gândește să expună aceste lucrări handmade la diferite evenimente speciale din județ, de exemplu la o sărbătoare precum „Zilele Școlii”.

  „Mă bucur din tot sufletul că acești copii fac și altceva și își pun talentul la contribuție. E un lucru foarte importat pentru noi, pentru că, până la urmă, suntem Centrul Cultural Județean și trebuie să ne ocupăm de cultura întregului județ”, a mai spus Directorul CCJA, Ionel Bulbuc.

  Câștigătorii concursului „De la meșteșug la artizanat eco” de la Liceul Teoretic Sebiş sunt:
  Locul I – Adrian Hurrelbrink (cls. a VII – a A)
  Locul II – David Todea (cls. a VII – a A)
  Locul III – Alexandru Birta (cls. a VII – a C)

  Concursul „De la meșteșug la artizanat eco” și-a desemnat castigatorii și la Colegiul „Mihai Viteazu” Ineu. Copiii care au avut cele mai reușite lucrări și se află pe locuri fruntașe sunt:
  Locul I – Silvia Duma (cls. a V – a A)
  Locul II – Cassiopeia Brait – Grigorescu, Giorgiana Dehelean și Teodora Covaci (cls. a V – a B)
  Locul III – Nectaria Petcut (cls. a V – a A)

  Câștigătorii concursului „De la meșteșug la artizanat” de la Școala Gimnazială din Vladimirescu sunt:
  Locul I – Mara Tănase (cls. a V – a A)
  Locul II – Ștefan Zlagnean (cls. a V – a A)
  Locul III – Ingrid Caraba (cls. a V – a A)

  Câștigătorii concursului „De la meșteșug la artizanat” de la Școala Generală nr. 2 din Pecica sunt:
  Locul I – Andreea Magyar (cls. a VII – a A)
  Locul II – Sebastian Sofrac (cls. a V – a B)
  Locul III – Karina Rognean (cls. a V – a A)

  Câștigătorii concursului „De la meșteșug la artizanat” ai Liceului Teoretic “Gheorghe Lazăr” din Pecica, sunt:
  Locul I – Denisa Zabos (cls. a V – a A)
  Locul II – Vlad Bella (cls. a VII – a A)
  Locul III – Kinga Molnar (cls. a VII – a B)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.