Recesiunea din industria auto își arată colții! Zeci de mii de angajați ai GM au intrat în grevă azi noapte!

  de - | 16 septembrie 2019, 10:01 AM | Auto | Recomandările editorilor

  0

  Sindicatul american United Auto Workers (UAW) a declanşat duminică, la miezul nopţii, prima grevă la grupul General Motors de după 2007, a celor aproximativ 48.000 de angajaţi plătiţi cu ora, din cauza intrării în impas a negocierilor pentru contractul de muncă, transmite Reuters, citat de NEWS.ro.

  ”Nu tratăm uşor acest lucru. Este ultima noastră soluţie”, a declarat Terry Dittes, vicepreşedinte al UAW însărcinat cu relaţia cu GM, la o conferinţă de presă susţinută la Detroit.

  GM a anunţat într-un comunicat că oferta făcută UAW în timpul negocierilor include investiţii de peste 7 miliarde e dolari, 5.400 de locuri de muncă, dintre care majoritatea sunt noi, majorări de salarii, beneficii îmbunătăţite şi un bonus de 8.000 de dolari la ratificarea contractului.

  „Am negociat cu bună credinţă şi cu recunoaşterea urgenţei”, porivit GM.

  Greva va bloca rapid operaţiunile GM în America de Nord şi ar putea afecta economia americană. Un protest prelungit va provoca dificultăţi şi angajaţilor cu ora ai GM, din cauza scăderii puternice a veniturilor acestora în timpul protestului.

  Ultima oară când muncitorii GM au intrat în grevă, timp de două zile, a fost în 2007, în timpul negocierilor pentru contractele de muncă. O grevă mai dificilă a avut loc în 1998, la Flint, Michigan, care a durat 54 de zile şi costat GM, cel mai mare producător auto american, peste 2 miliarde de dolari.

  Duminică, discuţiile dintre GM şi UAW au fost suspendate, au declarat persoane apropiate situaţiei.

  Sindicatul a încercat să determine GM să nu închidă fabricile de asamblare din Ohio şi Michigan şi a susţinut că muncitorii merită salarii mai mari după ani de zile în care GM a obţinut profituri record în America de Nord.

  sursa: stiripesurse

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.