Zece corpuri de iluminat care își schimbă culoarea, în noua zonă pietonală destinată teraselor din Piața Avram Iancu

  de Raluca Medeleanu | 7 iulie 2020, 4:37 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Strada

  2

  Pandemia a produs daune majore pentru economie, cel mai mult fiind afectate, după cum bine știm, localurile, astfel că de la 1 iunie, de când a fost permisă deschiderea teraselor, Primăria Arad a anunțat că intenționează să vină în sprijinul patronilor HoReCa, ca aceștia să reușească, încet, încet, să se stabilizeze financiar.

  Primul astfel de demers a fost reducerea plății pentru amplasarea teraselor pe spațiul public, iar cel de-al doilea a fost permisiunea de a mări suprafața pe care aceștia pot funcționa: în cazul Bulevardului Revoluției s-a permis extinderea meselor pe partea carosabilă, iar în piața Avram Iancu chiar s-a închis complet o stradă (colț cu Tribunul Dobra), tot în vederea măririi capacității de primire a clienților și, în același timp, de a respecta distanțarea socială.

  Acolo, recent, municipalitatea a achiziționat 10 corpuri de iluminat sferice, cu LED, care își schimbă treptat culoarea din roșu, în mov, albastru, verde, respectiv galben. Prețul per bucată a fost 200 de lei, iar firma de la care au fost achiziționate a fost compania timișoreană Elba.

  Nu toată lumea este însă încântată de această nouă zonă pietonală, mai ales șoferii fiind de părere că produce mai mult haos decât bine. Pe această cale, ținem să atragem atenția polițiștilor că unii dintre șoferi, mai inventivi din fire, au găsit o „soluție” pentru a evita ocolul până la Boul Roșu pentru a se întoarce pe partea opusă de bulevard și au început să „taie” piața Avram Iancu pe trotuarul cel lat din dreptul Statuii Eroilor.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.