marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Cum explică Primăria desele întreruperi de curent la căsuțele de la Târgul de Crăciun

  de Mihai Todoca | 19 decembrie 2023, 4:02 PM | Știri Arad | Telefonul cititorului

  1

  Deschis în grabă, Târgul de Crăciun din Piața Avram Iancu pare să le dea bătăi de cap mai multor comercianți din cauza deselor întreruperi de curent. Nu este un lucru nou, de această problemă, comercianții ni s-au plâns și în 2018, 2019, 2020 etc.

  În alți ani, unul dintre comercianți nici nu a mai avut puterea să se plângă cuiva ci doar ne-a trimis un mesaj, râzând, că pe lângă că au rămas fără curent, le mai și plouă în căsuțele închiriate de la primărie (până și aceea s-a făcut atunci cum s-a făcut. Mai multe detalii aici: „Feeria de mizerie” din organizarea Târgului de Crăciun de lângă clădirea Primăriei – un comerciant acuză „la greu”! Ce are de spus Primăria)

  Acum nu mai plouă în căsuțe, dar problema alimentării cu energie electrică rămâne una care a ajuns cu tradiție la Târgul de Crăciun, arădenii fiind obișnuiți cu desele întreruperi ale curentului care trimit străzi întregi în beznă și frig.

  târg

  Am luat legătura cu Primăria Arad pentru a afla din ce cauză au loc aceste întreruperi dese de curent și dacă a avut sesizări referitoare la această problemă. Corect sau nu, Primăria spune că de vină ar fi comercianții care folosesc aparate care consumă curent mai mult decât era prevăzut în contract. Un lucru, spunem noi destul de ilar, având în vedere zecile (dacă nu sutele) de instalații luminoase legate la curent în Piața Avram Iancu:

  „Avariile înregistrate la rețeaua electrică la care sunt racordați comercianții de la Târgul de Crăciun sunt generate de unii operatori economici care folosesc aparatură de mare putere care supraîncarcă rețeaua. Echipele de intervenție ale societății Elba depun eforturi considerabile să reducă timpii de soluționare a acestor defecțiuni”, au explicat reprezentanții Primăriei Arad.

  Situația, după cum spuneam, nu este una nouă, iar furnizorul energiei electrice ar fi putut avea în vedere un extra consum în această perioadă în locația unde se organizează Târgul de Crăciun.

  Citește și : Figurinele luminoase din Moneasa creează îngrijorare în rândul trecătorilor din cauza legăturilor electrice

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pt asta (ca furnizorul de electricitate să poată asigura o putere instalata, suficientș pt consum) TREBUIA INFORMAT DIN TIMP furnizorul, despre locația exactă a Târgului și consumul maxim, de vârf, estimat .
   Iar când spun „din timp” mă refer la minim 1 – 2 luni înainte, dacă nu mai mult…
   .
   Așa un vârf de sarcină, concentratâ pe o suprafață mică (deci un nr. redus de circuite alternative suplimentare), NU POATE FI ASIGURAT „peste noapte” , pt că „așa li se scoală” unor politicieni, total „afoni” tehnic ! 😣

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.