miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  www.brancusiealmeu.ro. A început campania de subscripţie publică online pentru Cuminţenia Pământului de Constantin Brâncuşi

  de - | 20 mai 2016, 11:40 AM | Cultură

  0

  Premierul Dacian Cioloş a anunţat ieri că a început campania de subscripție publică pentru cumpărarea sculpturii Cuminţenia Pământului de Constantin Brâncuşi, pe www.brancusiealmeu.ro.

  Dacian Cioloş a făcut anunţul pe Facebook şi i-a îndemnat pe români să participe, fiecare după posibilităţi, la susbscripţia publică pentru achiziţionarea statuii de către statul român, donaţiile putând fi făcute şi online, potrivit CityNews.

  „Astăzi începem campania de subscripție publică pentru Cuminţenia Pământului de Brâncuşi –brancusiealmeu.ro 
  Vă invit pe toți să participați la acest proces de subscripție publică cu donații, fiecare după cât ne permit resursele pe care le avem la dispoziție, pentru a demonstra că putem împreună să ne atingem obiectivele. Şi asta pentru că Brâncuşi este şi AL MEU, aşa cum este şi AL VOSTRU şi este al nostru, al tuturor. Acest al nostru, al tuturor, trece prin asumarea personală, a fiecăruia dintre noi”, a spus primul-ministru.

  Dacian Cioloş a declarat că el, personal, crede cu tărie că statul şi cetăţenii români trebuie să găsească împreună soluţii pentru a cumpăra această statuie.

  „Aceasta operă de artă reprezentativă nu doar pentru Brâncuşi, ci şi pentru cultura românescă trebuie să rămână nu doar în patrimoniul naţional, ci în patrimoniul public şi sa fie accesibilă pentru toţi cei care doresc să o vadă”, a spus premierul.

  Deschiderea oficială a subscripției naționale pentru achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși – Cumințenia Pământului – a fost anunţată în 11 aprilie de fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu. Atunci nu exista posibilitatea de a dona bani online.

  Guvernul a ajuns la un acord cu proprietarii sculpturii, aceasta urmând să ajungă în proprietatea statului pentru suma de 11 milioane de euro. Guvernul va aloca pentru Cuminţenia Pământului suma de 5 milioane de euro, urmând ca restul de 6 milioane să fie strânşi prin intermediul subscripţiei publice.Suma trebuie strânsă până la data de 30 septembrie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.