Vremea. În următoarele două săptămâni plouă aproape zilnic în vestul țării

  de Special Arad | 22 April 2014, 9:03 AM | Știri Arad

  0

  Meteorologii anunță că în următoarele două săptămâni va ploua aproape în fiecare zi în partea de vest, de nord şi de centru a ţării.  Până mâine (miercuri) se vor înregistra temperaturi de 25-26 de grade. Apoi temperaturile vor scădea puţin. Potrivit prognozei de la ANM, până pe 4 mai vremea va fi capricioasă şi ploioasă.

  CRIŞANA. Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă de aprilie, cu valori maxime în medie de 22 de grade. Apoi, până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, sunt de aşteptat oscilaţii termice în general în jurul mediilor climatologice specifice, cu valori diurne mediate pe regiune de 18…20 de grade. Minimele termice nocturne vor fi în creştere uşoară în primele zile, până la o medie regională de 10…11 grade, depăşind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în jurul normelor pentru sfârşit de aprilie şi început de mai, respectiv 8…9 grade. Probabilitatea de ploaie se va menţine ridicată în mare parte a intervalului de referinţă, fiind de aşteptat şi perioade în care se pot cumula cantităţi de apă mai importante.

  BANAT. Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 22…23 de grade. Apoi, până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, vor fi oscilaţii termice, dar în general valorile diurne mediate pe regiune, respectiv 19…21 de grade, vor fi apropiate de mediile climatologice specifice. Minimele termice nocturne vor fi în creştere uşoară în primele zile, până la o medie regională de 11…12 grade, depăşind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în jurul normelor pentru sfârşit de aprilie şi început de mai, respectiv 8…9 grade. Probabilitatea de ploaie se va menţine ridicată în mare parte a intervalului de referinţă, fiind de aşteptat şi perioade în care se pot cumula cantităţi de apă mai importante.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.