joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Vrei să vezi un sex tape cu Jessica Alba? Nu, nu vrei! E un virus…

  de - | 13 decembrie 2016, 5:47 PM | IT

  0

  Un link periculos cu ceea ce pare a fi un sex tape al actriţei Jessica Alba circulă pe Facebook în aceste zile. Experţii în securitate spun că înregistrarea nu este reală şi că avem de a face cu o capcană prin care infractorii cibernetici încearcă să instaleze programe malware pe computerele utilizatorilor reţelei de socializare online, scrie Go4it

  Cei care au picat în capacă primesc reclame nedorite în browserele de internet la site-uri cu conţinut pentru adulţi sau cu loterii false.

  Potrivit experţilor de la compania de securitate Cyren, programul dăunător are efecte maxime atunci când link-ul este deschis cu browserul Google Chrome. Cei care deschid link-ul în acest program sunt duşi pe un site YouTube fals. Mai mult, utilizatorii sunt invitaţi să instaleze o extensie pentru browser. Cei care acceptă sunt redirecţionaţi spre pagina de autentificare a Facebook. Extensia este capabilă să citească lista de contacte şi să trimită link-ul periculos tuturor prietenilor persoanei care a picat în capcană.

  Astfel, experţii spun că este recomandat să fiţi atenţi pe ce conţinut despre Jessica Alba daţi click în Facebook în aceste zile şi că este bine să verificaţi cine l-a publicat. În cazul în care vi s-a infectat computerul, o modalitate de a-l curăţa care s-a dovedit eficientă este programul Malwarebytes.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.