sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Voluntarii coordonați de „Ofensiva Tinerilor” vor învăța elevii despre valorile UE: democrație, toleranță și incluziune

  de Raluca Medeleanu | 17 septembrie 2022, 12:04 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  fizionomiile minorilor din poze au fost cenzurate potrivit GDPR

  Asociația Ofensiva Tinerilor din Arad desfășoară în această perioadă un nou proiect european care are la bază promovarea valorilor Uniunii. Proiectul aduce laolaltă, la Arad, voluntari din țară și străinătate, incluși în cadrul Planului de Acreditare European „Solidarity Corps”.

  În total, 15 voluntari vor organiza ateliere de lucru non-formale în școlile arădene, cu subiecte preponderente precum democrația și valorile UE, toleranța și incluziunea.

  „Pentru aceasta, intenționăm să folosim programele noastre de combatere a discriminării cu tinerii din Arad, într-o abordare de la egal la egal. Inițial, vom instrui fiecare grup de voluntari pentru a lucra cu programele noastre de educație pentru diversitate. Voluntarii vor fi, mai apoi, împuterniciți să organizeze, în echipe de 2 persoane, ateliere de lucru non-formale cu impact la nivel local pentru promovarea incluziunii sociale a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile. Ei vor face acest lucru folosind expertiza dezvoltată prin participarea la programele de formare.

  Prin intermediul parteneriatelor noastre cu asociațiile și autoritățile locale, voluntarii vor desfășura atât activități de petrecere a timpului liber în scopul integrării în comunitate, dar și activități de sprijin, care nu sunt organizate în mod obișnuit de personal. Prin aceste activități, aceștia vor promova în același timp conceptul de solidaritate în cadrul comunității noastre, dând un exemplu și încurajând în special tinerii să fie alături de semenii lor, donând timp, resurse și abilități”, informează Ofensiva Tinerilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.