sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Finanțări nerambursabile 2023: Festivalul Arad Open Air, „Studio Shakespeare” și „Vestart” sunt proiectele culturale care primesc cei mai mulți bani de la CMCA

  de Raluca Medeleanu | 17 martie 2023, 10:51 PM | Administraţie | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Festivalul Arad Open Air, imagine din 2019

  Primăria Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad (CMCA), a publicat vineri, 17 martie, listele cu proiectele și sumele aferente care au fost aprobate în prima sesiune de finanțări nerambursabile, pe secțiunea „proiecte culturale”.

  Banii vor fi oferiți diferitelor asociații, cluburi, fundații sau unități de învățământ care au întrunit anumite criterii de selecție și au obținut un anumit punctaj (între 50 și 100 puncte), celor care nu au atins punctajul minim le-a fost refuzată finanțarea.

  Menționăm încă de la început că în niciuna dintre situații însă CMCA nu a alocat suma totală care a fost solicitată.

  Fruntașii în listă la cele mai mari fonduri obținute sunt după cum urmează:

  Asociația City Guide primește 170.000 lei din cei 395.860 lei pe care i-a solicitat pentru organizarea Festivalului Arad Open Air.

  Asociația Aradi Kamaraszinhaz primește 75.000 lei din cei 92.000 lei pe care i-a solicitat pentru organizarea Festivalului Internațional „Studio Shakespeare”, aflat la prima ediție.

  Asociația Cetatea Aradului primește tot 75.000 lei din cei 202.555 lei pe care i-a solicitat pentru proiectul intitulat „VESTART”.

  Asociația Ofensiva Tinerilor primește 65.000 lei din cei 177.771 lei pe care i-a solicitat pentru proiectul intitulat „Kromatikon”.

  Iar Organizația Tinerilor cu Inițiativă – Filiala Arad primește tot 65.000 lei din cei 157.000 lei pe care i-a solicitat pentru proiectul intitulat „Aradul creativ”.

  Următorii pe listă, din punct de vedere al sumei mai mari pe care o obțin, sunt cei de la Asociația Citizenit, care obțin 45.000 lei din cei 97.377 lei solicitați pentru proiectul „Particles” de revitalizare urbană și culturală pe Malul Mureșului.

  Câștigă finanțare nerambursabilă și filiala din Arad a Uniunii Artiștilor Plastici, obținând 35.000 lei, din cei 124.000 lei solicitați pentru organizarea ediției a IX-a a Bienalei Internaționale de Artă „Meeting Point Arad”.

  Lista întreagă cu rezultatele pentru proiectele depuse în sesiunea 1 de finanțări nerambursabile 2023 publicată de CMCA, categoria „proiecte culturale” o puteți consulta mai jos:

  Citește și: Bani pentru sportul arădean: UTA va încasa cea mai mare sumă, urmată pe „podium” de CS Baschet și CS Atletico! Vezi fondurile primite de la Primărie • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.