marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Voință și speranțe există! Reacție pozitivă și punctuală a președintelui CJA, Adrian Țolea, în legătură cu „Pediatria” Spitalului Județean

    de Special Arad | 28 octombrie 2015, 7:57 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

    4

    Știri Arad. Având în vedere articolul scris de către editorii dumneavoastră și publicat pe portalul www.specialarad.ro cu numele de „Pediatria Spitalului Județean Arad – un lagăr de concentrare pentru copii și părinți! Micii pacienți sunt tratați în cotețe – administrația se lăfăie în birouri de lux… (I)”, iar mai târziu cu numele de „UPDATE 2 În sfârșit! Președintele Adrian Țolea a inspectat „ghetoul” copiilor din Spitalul Județean Arad. Așteptăm reacția oficială (Foto)”, vă transmitem poziția oficială a Consiliului Județean Arad cu privire la situația menționată în articol.

    „Consiliul Județean Arad și-a propus, încă din anul 2010, de când Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a fost preluat de la Ministerul Sănătății, modernizarea acestuia și ducerea unității la standarde europene de funcționare. În cei cinci ani, de când Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a intrat în administrarea Consiliului Județean Arad, investițiile în modernizarea acestuia s-au ridicat la peste 17 milioane de euro, din care aproximativ 10 milioane de euro au fost alocați din bugetele Consiliului Județean Arad, iar 7 milioane de euro provenind din fonduri europene.

    Consiliul Județean Arad a demonstrat, încă de la preluarea de la Ministerul Sănătății a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, că își dorește să investească în modernizarea acestuia. De altfel, acesta a fost motivul principal pentru care s-a dorit preluarea unității medicale, pentru că niciun Guvern postdecembrist nu a investit niciun leu în acest spital. Din păcate, nici după ce unitatea medicală a fost preluată de către Consiliul Județean, Guvernul nu a alocat niciun leu pentru acesta. Mai mult decât atât, Consiliul Județean Arad a demarat, încă de la începutul anului, pregătirea documentației pentru un proiect care prevede modrenizarea secțiilor de Pediatrie și Boli Infecțioase. Pentru implementarea acestui proiect avem nevoie de aproximativ 4 milioane de euro, bani pe care Consiliul Județean nu îi are în acest moment. Asta și datorită așa-zisei «echilibrări a bugetelor locale», în urma căreia Consiliul Județean Arad a pierdut peste 21 de milioane de lei față de bugetul anului trecut, sumă ce reprezintă aproximativ contravaloarea lucrărilor la secțiile de Pediatrie și Boli Infecțioase de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

    În ceea ce privește proiectul care face referire la modernizarea secției de Pediatrie, acesta presupune realizarea unui set de lucrări de consolidare astfel încât să se poată pune în siguranță cladirea, conform normelor în vigoare și extinderea acesteia pe orizontală cu un nou corp de cladire cu regim de înaltime P+1 (sau P+2E), astfel încât clădirea nouă să funcționeze împreună cu cea existentă pentru a acomoda toate spațiile necesare conform temei de proiectare și exigențelor legislației în vigoare privind fluxurile. Ținând cont și de dificultatea de legare a celor două clădiri și de spațiile de circulație pe orizontală necesare din condiții de legare a fluxurilor se apreciază o suprafată construită la sol cuprinsă între 960 și 1050 mp.Tocmai în acest sens, la ora actuală se definitivează proiectul tehnic privind noul corp de clădire în care vor funcționa secțiile de infecțioase adulți și copii. Valoarea totală a investiției a fost evaluată inițial la aproximativ 15 milioane lei, la care se adaugă un necesar de 900.000 lei pentru dotări materiale. În prezent se încearcă identificarea resurselor financiare pentru a demara lucrările la investiția menționată, în conformitate cu proiectul tehnic, prevăzut a se finaliza până la data de 31.12.2015.

    Sperăm că, în perioada imediat următoare, să reușim să schimbăm geamurile secției. În această privință a fost alocată, încă de la începutul acestui an, suma de 80.000 de lei. Pentru a putea înlocui vechile geamuri ale clădirii cu unele noi, am început demersurile pentru a primi avizul de la Ministerul Culturii, clădirea fiind monument istoric”.

    Nota redacției: președintele interimar Adrian Țolea ne-a declarat că nu a vizitat secția „Pediatrie” a Spitalului, părinții confundându-l probabil… drept pentru care facem cuvenita rectificare. Dar, într-adevăr, o delegație a CJA a verificat ieri ”Pediatria” SJA.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Am avut ocazia sa vizitez pt o zi pediatria de la județean, când copilul meu era cu febra 40. In momentul in care am văzut condițiile am refuzat categoric sa-mi las copilul in acel loc monstruos, care seamănă cu un spital din al 2 lea război mondial! Am fost luat la rost de șefa de secție după ce am protestat puțin, aceasta intrebandu-ma pe un ton răstit „tu in ce țara trăiești”?? Am urlat la ea cât m-au ținut plămânii, blestemand jigodiile care răspundeau de condițiile mizerabile in care stau copiii suferinzi, după care am fotografiat câteva chestii si am semnat pt tratarea copilului la domiciliu! Ma întreb, va intreb d-le Iotcu…oare dacă nu furați din bugetul Spitalului Județean (sa nu mai deschidem si alte subiecte), câte puteați face cu acei bani pt micuții arădenilor? Sunteti un ticălos, care a neglijat o problema care ardea dar nimeni nu-si asuma nimic! Ați deturnat milioane de Euro cu mafioții ce controlează firmele de casa! Cu acei bani ridicați 5 spitale utilate ultra-modern! Ei,uite! Pt asta meritați cei responsabili sa fiți băgați in pușcărie! D-le Tolea, rezolvati problema urgent, va rugam frumos!

      +9 voturi
      +1
      -1
    2. Daca investitiile sunt facute pe da-i ca merge, fara cap si fara coada… arunci o sa fie doar un petic pe un sac plin de gauri.
      Poate mai bine construiesc unul nou… la ce conditii sunt in cel existent… doar cu o bomba atomica se curata.
      Imi vine sa ii scuip pe strada pe astia care fura. Din cauza lor nu avem drumuri, conditiile din spitale si scoli lasa de dorit (chestie generala in toate intitutiile statului). Angajati frustrati de ce ii inconjoara, de dotarea cu ajutorul careia trebuie sa isi desfasoare activitatea si mai ales de remuneratie (invatamant, sanatate, posta etc). Partial ii inteleg pe bugetari, chiar imi e mila de doamnele de la posta care sunt cu nervii la pamant.

      +1 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    0 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.