vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Vlad Botoș, vicepreședinte al comisiei REGI

  de - | 3 februarie 2021, 5:19 PM | Comunicate contra cost

  0

  Declarația lui Vlad Botoș, europarlamentar USR PLUS: „Astăzi am avut onoarea de a fi ales vicepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare Regională (REGI) din Parlamentului European, funcție care a rămas vacantă odată cu numirea lui Cristian Ghinea în funcția de Ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene.

  Vom continua munca în echipă, eu aici, împreună cu noul nostru coleg de comisie, Alin Cristian Mituta, iar Cristian la minister.

  Vom urmări și vom încerca să influențăm rapoartele din această comisie în funcție de realitățile din teren, de necesitățile reale de dezvoltare ale regiunilor care au cea mai mare nevoie de ajutor, de proiectele strategice care vor duce la dezvoltarea regională.

  Ne-am străduit și până acum să păstrăm legătura cu societatea, cu mediul economic și administrațiile locale și să menținem un echilibru între necesitățile economiei și asistența socială.

  Odată cu formarea unui guvern în care USR PLUS are o poziție consistentă și puternică vom putea influența și mai mult direcția legislației europene prin legătura directă cu România, prin contactul cu necesitățile reale ale economiei și societății, cu necesitățile de reformă văzute și din perspectiva autorităților.

  Munca în echipă este cea care a adus USR PLUS la acest nivel, care a adus acest partid foarte nou la guvernare. Vom continua în același spirit, chiar dacă vor fi idei care nu vor fi îmbrățișate de toată lumea, chiar dacă vom avea dezbateri mai mult sau mai puțin pasionale.

  Am învățat în toți acești ani că doar prin dezbateri și prin încurajarea competiției de idei putem înainta și voi încerca să pun în aplicare aceeași atitudine la toate nivelurile.

  România este parte a Uniunii Europene, iar oamenii politici români influențează mersul politicii Uniunii și nicăieri nu e mai clar aceasta decât în Grupul Renew Europe, unde fiecare delegație are un cuvânt de spus.

  Am fost aleși să facem treabă, iar aceasta înseamnă să aducem direct perspectiva românească în politica Europei și perspectiva europeană în politica românească.”


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.