duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vlad Botoș: Facebook, sub lupa Parlamentului European

  de - | 9 noiembrie 2021, 2:16 PM | Comunicate contra cost

  0

  (foto: Parlamentul European)

  Aseară a avut loc, în cadrul comisiilor reunite ale Parlamentului European, audierea unuia dintre avertizorii de integritate privind modalitățile de lucru ale Facebook, doamna Frances Haugen, ne informează europarlamentarul Vlad Marius Botoș.

  Frances Haugen este o fostă angajată a Facebook și totodată unul dintre puținii specialiști la nivel mondial care înțelege exact cum funcționează algoritmii utilizați de marele gigant al social-media putând astfel să răspundă foarte clar și la subiect întrebărilor despre pericolele pentru democrație și pentru drepturile omului pe care acest gigant le aduce odată cu marile beneficii. Amintim că Haugen a fost audiată și de Congresul SUA privind modul de funcționare și pericolele pe care Facebook le aduce pentru societate.

  „Am aflat, fără surprindere, că rețeaua de socializare alege să ignore efectele negative, alege să promoveze discursurile polarizante sau chiar să încurajeze extremizarea utilizatorilor pentru că ura și teama generează o interacțiune mai mare, determinând astfel o mai mare dependență de această platformă și, ca urmare, o creștere a audienței pentru reclamele țintite”, spune Vlad Botoș.

  O dată cu DSA (Actul pentru serviciile Digitale) se vor introduce modalități de reglementare ale marelui gigant media, dar și a altor platforme sociale. Astfel Vlad Botoș mai spune că:” Posibilitatea ca toate aceste practici să înceteze este reală și este la îndemâna noastră, mai ales că s-a dovedit clar că atunci când își dorește, rețeaua de socializare poate să controleze și să modereze în mod real știrile false și manipularea așa cum a dovedit recent în Statele Unite unde compania a început să fie atentă la manipularea privind COVID-19 sau în Germania, unde cu ocazia alegerilor electorale a moderat răspândirea extremismului.”

  Europarlamentarul Vlad Botoș este direct implicat în dezbaterile privind Actul pentru Serviciile Digitale (DSA) în calitate de membru în comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorului (IMCO) din Parlamentului European, comisia principală care analizează regulile ce vor sta la baza platformelor de social-media.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.