Vlad Botoș este noul raportor din partea grupului Renew Europe pe tema Capitalelor Culturale Europene, în intervalul 2020-2033

  de - | 7 septembrie 2020, 9:58 AM | Comunicate contra cost

  1

  Vlad Botoș, europarlamentar USR PLUS: „Cultura joacă un rol important în viața noastră și cred că toți ne dăm seama de aceasta. Cu toții am conștientizat asta, mai ales în perioada în care am stat închiși în case.

  Deși sunt membru în Comisia pentru Cultură (CULT) a Parlamentului European, din păcate, nu avem foarte multe pârghii de a sprijini substanțial cultura de la nivelul instituțiilor europene. Cultura este unul dintre domeniile care sunt în principal atributul statelor membre.

  Ca urmare vedem diferențe uriașe între țări cu privire la importanța și, evident, finanțarea culturii. Tocmai de aceea proiectele care au impact asupra vieții culturale sau educației din România îmi atrag atenția în mod deosebit.

  Acesta este motivul pentru care am cerut (și am obținut), să fiu raportor din partea grupului Renew Europe pentru raportul privind Capitalele Culturale Europene pentru anii 2020-2033.

  Timișoara ar trebui să fie Capitală Culturală Europeană în anul 2021, iar pregătirile ar trebui să fie aproape de final. Din câte am înțeles în urma discuțiilor cu mai mulți oameni de cultură implicați în acest proiect din Timișoara, aceste pregătiri sunt abia în faza de început, lipsind chiar și infrastructura culturală care să poată permite orașului să se ridice la înălțimea așteptărilor.

  Comisia Europeană a propus modificarea programării inițiale, din cauza pandemiei care a făcut ca orașele Capitale Culturale de anul acesta să nu poată organiza evenimentele pregătite. Ca urmare propunerea Comisiei este ca Timișoara, alături de încă două orașe, să primească titlul în 2023.

  Sper ca Timișoara să aibă o nouă administrație până atunci, în frunte cu Dominic Samuel Fritz și să poate finaliza pregătirile pentru a beneficia din plin de toate avantajele pe care le poate aduce titlul de Capitală Culturală Europeană.

  Noi, în Comisia pentru Cultură din Parlamentul European, vom încerca să finalizăm foarte repede acest raport pentru a putea da undă verde propuneri de reprogramare a desemnării titlului orașelor incluse în proiect.

  Sunt, evident, deschis propunerilor care vin din partea oamenilor de cultură din Timișoara și voi încerca să susțin părerile lor în ce privește acest proiect, așa cum am susținut la nivel european și nevoia amânării cu doi ani a evenimentelor programate.

  Doar colaborând și discutând cu specialiștii din diferite domenii vom reuși să reprezentăm cu bine interesele României și să o ridicăm la nivelul la care ar trebui să fie.

  Trebuie să ne facem bine!”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. De ce ne-ar interesa pe noi Timisoara? Este iluzorie speranta ca Aradul va beneficia de pe urma statutului de Capitala Culturala Europeana al Timisoarei.
   Nu ar trebui sa muriti de grija Timisorii, are cine sa se ocupe de interesele ei, inclusiv candidatul usr la primaria de acolo, om scolit prin cancelariile europene. Mai bine ati face ceva pentru Arad daca tot ne cereti voturile.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.