sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Vlad Botoș, despre Revoluția din ’89

  de - | 20 decembrie 2021, 6:33 PM | Comunicate contra cost

  0

  N-am uitat și cred că nici o națiune nu poate și nu trebuie să-și uite momentele eroice și istorice, revoluțiile.

  Sunt 32 de ani de la Revoluția din ’89, eveniment care s-a întins și-n Arad, imediat după Timișoara. Din data de 16 și până în 24-25 decembrie toți românii, indiferent unde se aflau, au trăit momente incredibile de teamă, panică, speranță.

  Sigur că sunt tânăr și nu puteam fi în stradă la acea dată, dar din apartamentul bunicilor, de pe Str. Eminescu auzeam împușcături. Nu știam ce se întâmplă însă printre primele mele amintiri sunt fețele adulților din preajma mea, speriați și totuși plini de speranță.

  Nu puteam înțelege exact ce se întâmplă, dar am înțeles pe deplin bucuria tuturor, speranța din 22 decembrie și acel ”Ceaușescu a fugit!”.

  Un strigăt de victorie, un nou început, o speranță uriașă pentru mai bine, pentru normalitate.

  Nu pot să spun că sunt pe deplin mulțumit cu situația în care a ajuns România. Au urmat ani în care foștii comuniști, securiști și toată acea oligarhie adunată în jurul tiranului a preluat puterea și a eliminat treptat orice partid democratic. Au urmat ani în șir în care au pus în mișcare toate tehnicile manipulative pe care le-au învățat în școlile de cadre din Rusia.

  Din păcate în ultimii ani, de când USR se dovedește o adevărată forță reformatoare, acele tehnici au fost puse în practică cu și mai multă înverșunare, deși mulți nu le mai cred, au ajuns să demoralizeze poporul român, au ajuns să-i facă pe oameni să creadă că nu mai este nici o scăpare.

  Astăzi însă, trăind și auzind amintirile din Arad sau din întreaga țară, odată cu poveștile celor care au fost acolo, în stradă, trebuie să conștientizăm că românii pot lupta chiar și în cele mai vitrege condiții.

  Acesta este spiritul poporului român, toate acele lupte ascunse de regimul totalitar, toate acele frământări de care se vorbea doar în cercul de prieteni: greva muncitorilor de la Brașov, rezistența din munți, curajul celor care se ridicau singuri împotriva regimului totalitar.

  Rezistența românilor s-a văzut și în 2017 când sute de mii de oameni s-au ridicat împotriva revenirii la dictatură și se va vedea ori de câte ori libertatea noastră va fi în pericol.

  Ne lăsăm manipulați pentru o vreme, ne lăsăm cuprinși de febra știrilor false și a urii pentru o vreme, însă avem puterea de a ne trezi singuri, de a renunța la ură și de a merge mai departe.

  Acum, la 32 de ani de la Revoluția din 1989 nu pot decât să spun:

  Trăiască România liberă, România europeana și democrată!


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.