luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Visa și Mastercard au stabilit să reducă și să plafoneze, pe următorii cinci ani, comisioanele de procesare a plăților pentru comercianți

  de - | 26 martie 2024, 9:49 PM | Business | Internaţional

  0

  Decizia companiilor Visa și Mastercard a fost luată după o lungă perioadă în care comercianții s-au plâns că acestea solicită comisioane „exagerate” la fiecare tranzacție și că cele două companii dețin monopol asupra plăților cu cardul, limitând orientarea către variante mai ieftine, scrie Biziday, citând Financial Times și Reuters.

  Astfel, în urma acordului, comercianții spun că vor economisi aproximativ 30 de miliarde de dolari în cinci ani, perioadă pe parcursul căreia comisioanele vor rămâne la aceeași valoare. Analiștii cred că decizia ar putea chiar să influențeze prețurile la raft ale unor produse, în funcție de fiecare magazin în parte. De asemenea, comercianții vor putea să perceapă comisioane diferite de la clienți în funcție de cardurile pe care le folosesc, acest lucru fiind limitat până acum, arată FT.

  În 2018, Visa și Mastercard au acceptat să plătească 6,2 miliarde de dolari în cadrul unui proces de lungă durată intentat de un grup de 19 mari comercianți din SUA, tot pe tema comisioanelor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.