miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Viral: Dorel a „reparat” cu polizorul și var lavabil monumentul unui mare sculptor, desigur, fără autorizație. Operațiunea a fost LIVE pe Facebook! | VIDEO

  de - | 19 aprilie 2017, 8:55 AM | LOL | Naţional

  0

  Monumentul funerar al sculptorului Ion Irimescu a fost „vandalizat” de patronul unei firme de pompe funebre din Fălticeni, deși omul a vrut doar să împrospăteze aspectul monumentului sculptat, din marmură, și a folosit un polizor și var lavabil.

  Mândru nevoie-mare de inițiativa sa, Doru Zancu a transmis live pe Facebook operațiunea. Acesta susține că eforturile sale au la bază „respectul pentru maestrul Ion Irimescu”, unul dintre cei mai valoroși sculptori ai României.

  Monumentul ajustat de bărbat se află în cimitirul Bisericii „Sfinții Voievozi” din Fălticeni. Acesta a fost sculptat chiar de Ion Irimescu, după decesul soției sale, în 1999. Ulterior, și sculptorul a fost îngropat aici, în 2005.

  Conform Adevărul, reprezentanții Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național au anunțat că s-au autosesizat și vor demara o anchetă pentru a stabili condițiile în care s-a produs intervenția neautorizată la monumentul funerar.

  Sursa: Ziare.com

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.