Vine târgul internațional Agromalim!

  de Raluca Medeleanu | 8 septembrie 2014, 2:41 PM | Business | Știri Arad

  0

  Camera de Comerț și Agricultură a Județului Arad a organizat astăzi o conferință de presă prin care a oferit detalii despre ediția de anul acesta a târgului internațional de agricultură, industrie alimentară și ambalaje „Agromalim”, care se va desfășura în perioada 11-14 septembrie, la Expo Arad Internațional.  Ediția aceasta este cea de-a 25-a și deține recordul celei mai numeroase participări ale companiilor expozate. Anul acesta vor fi prezenți cu 15 % mai mulți expozanți față de anul trecut, numărul acestora ridicându-se la aproximativ 250, dintre care peste 15% de proveniență internațională (Ungaria, Austria, Italia, Slovenia, Spania, Polonia și Serbia), iar restul din România. O mare reușită a organizatorilor este participarea unui număr mare de reprezentanți ai Camerei Naționale și ai Camerei Agricole Maghiare. Cei interesați să viziteze târgul vor avea asigurat transport gratuit, din oră în oră, cu stația de pornire de la Podgoria, iar prețul unui bilet de intrare la Agromalim va fi de 5 RON, însă accesul se va putea realiza și gratuit, pe bază de invitații. Orarul târgului va fi, după cum urmează: joi, 11 septembrie, de la ora 11:00 până a 18:00, vineri și sâmbătă de la ora 10:00 până la 18:00, iar duminică de la 10:00 până la 16:00. Ediția de anul acesta va avea o abordare modernă, axată pe prezentarea diferitelor modalități de dezvoltare. Tematica principală va fi „Dezbaterea măsurilor programului de dezvoltare rurală”, însă participanții la conferințele și întâlnirile de afaceri, organizate în cadrul târgului, vor putea asista la dezbateri pe numeroase tematici, printre altele vizând și interdicțiile impuse de ruși celorlaltor țări, în ceea ce privește exportul alimentelor către Rusia. Agromalim este un eveniment atât „business to business”, cât și un eveniment pentru publicul larg, astfel că în decursul zilelor de târg vizitatorii vor putea să asiste la cursuri de agricultură (cu înscrieri făcute în prealabil), la concursul tăietorilor de lemne (care va avea loc sâmbătă, 13 septembrie) și vor putea admira partea de expoziție cu animale, dintre care 40 de taurine (o mare diversitate de rase de la ferme arădene) și 22 de boxe cu oi de o valoare deosebită. La finalul evenimentului, se vor oferi premii pentru cele mai frumoase exemplare taurine. În ceea ce privește partea tehnică de la Agromalim, cei de la Camera de Comerț au anunțat că printre altele, târgul va găzdui un produs în premieră mondială: un generator de aer cald pentru silozuri de cereale, sere etc,  a cărei inovație constă în materia primă pe care o folosește pentru a fi funcțională: resturile, deșeurile din fermă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.