marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  La un pas de a fi spulberați pe trecerea de pietoni de pe strada Cocorilor | Video

  de Mihai Todoca | 25 ianuarie 2021, 10:13 AM | Strada | Topic special

  9

  Tot mai des întâlnim „deștepți” în traficul de pe străzile municipiului, dar și pe drumurile naționale. Unii fentează culoarea roșie a semaforului într-un mod… să spunem de admirat. Dar de admirat în sensul negativ al cuvântului. S-a întâmplat la Kaufland în Micălaca și putem spune că dacă șoferul respectiv a procedat cum a procedat (vezi video AICI), atunci nu e la prima șmecherie de genul acesta. Sunt cunoscuți  mai peste tot asemenea șoferi, care forțează culoarea roșie a semaforului, care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, cei care depășesc coloane întregi, din simplul motiv că ei consideră „șmecheria” un atu. Faptul că încalcă legea, pentru ei este o calitate, pentru ei regulile nu se aplică decât atunci când sunt victimele altor șoferi „șmecheri”. Atunci devin cei mai corecți șoferi.

  Ce se poate face atunci când „șmecheria” prezentată mai sus, își dă mâna cu inconștiența? Pentru că în videoul de mai sus, putem spune că șoferul a fost la limita legii… și cum nesimțirea nu poate fi amendată, nu mai analizăm foarte mult cazul. Însă în imaginile următoare, se încalcă legea în mod flagrant.

  Pe strada Cocorilor, aproape de depoul de tramvaie, ignorând total nu numai o trecere de pietoni, dar și mașina de ȘCOALĂ oprită la trecere, un șofer trece liniștit neacordând prioritatea celor doi pietoni angajați în traversare. Cei doi pietoni erau un bărbat și un copil aflat pe bicicletă. Nu a lipsit mult de a fi spulberați pe trecerea de pietoni de un Mercedes. Am încercat să ne punem în locul șoferului, dar tot nu putem găsi o scuză. Oare din ce motiv a crezut șoferul Mercedesului că mașina de ȘCOALĂ era oprită la trecerea de pietoni? Mai mult decât atât, de ce a considerat că nu este necesar să încetinească și să se asigure?

  Dacă acel copil s-ar fi grăbit puțin pe trecerea de pietoni ar fi ajuns sub roțile mașinii, care oricât de performantă ar fi nu poate opri la milimetru, și știm bine că de foarte multe ori un milimetru face diferența între viață și moarte.

  Astfel de inconștienți șmecherași în schimb au suporteri, adevărați experți și profesionaliști în simț civic care nu precupețesc nici un minut în comentariile de pe facebook: „Și cu ce a deranjat?”, „Dar ce te plictisești așa de postezi prostiile astea?” , „Da ce treabă ai tu?”, „Ce mare lucru?!” și multe alte inepții din acestea. Altă dată asemenea „profesioniști” erau priviți cu dojană și auzeai spunându-se despre ei: „Lasă-i că nu-s cu toate țiglele pe casă”, acum însă… „Profesioniști, domnule”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

    • Marota cu GDPR nu tine. Daca era o masina de duzina ar fi aparut fara numere blurate.
     La fel, de foarte multe ori si pe siteul pnleului(aradon) cand arata accidente sau alte intamplari din trafic, nemerele sunt blurate sau nu in functie de ,,functia” inculpatului. S-a intamplat de prea multe ori ca sa spui ca-i doar o intamplare.

     +2 voturi
     +1
     -1
    • Domnu’ Todoca ” …am arătat și eu autorităților „competente” filmări aproape în 4k …se bucură „sărmanii” că mai dau niște amenzi da’ instanța le ignoră (daca sunt contestate)conform legii. …pt că, Omologări și bla bla! In schimb cei de la rutieră sunt degeaba in tot Aradu’ … atât urban cât și în județ. Îți spun cu toată sinceritatea pt că toată ziua sunt în mașină. POLIȚIE RUTIERĂ NU EXISTĂ PE STRĂZI și atâta timp cât vei avea colegi care-i pupă-n cur pe milițieni nici nu vei avea performanta din partea lor!

     Depășirea Liniilor continue duble sau simple, nerespectarea culorii roșii la semafor, viteză peste limită, parcări oriunde, întâlnesc zilnic cazuri(de șoferițe in general )care se opresc in sens să-mi „deie” de dreapta, neacordări de prioritate, nerespectarea celor mai elementare reguli rutiere…cu alte cuvinte HAOS. Comentariile de pe FB de care vorbești, împreună cu faptul că la Fortuna șoferii parchează sub semafor in fața sediului miliției ne arată că nu e o instituție respectată. Sunt doar constatatori. Atât.
     Vrei sa te convingi? Ești jurnalist, deci ai dreptul să întrebi un milițian câte amenzi a dat în ultimii 5 ani pentru nesemnalizarea direcției de mers! Pânda sau vânatul șoferilor sâmbătă seară nu înseamnă poliție rutieră!

     Puteți Să întrebați pe cei mai mari din miliție de ce nu avem radare fixe în localități rurale? De ce viteza de croazieră în municipiul Arad este in medie 80/90 km/h?De ce nu sunt pe străzi? De ce nu-și fac treaba…de ce? de ce? de ce?

     Puteți să-i întrebați da’ n-o veți face…nu ia deranjat nime’de 30 de ani de ce ați începe voi acum.

     +3 voturi
     +1
     -1
  1. Un inconştient pe care Poliţia rutieră ar trebui să-l sancţioneze exemplar ! Spun acest lucru deoarece şi la Poliţia rutieră sunt mulţi profesionişti ce-şi cunosc foarte bine meseria. Aş sugera o suspendare a permisului pe o perioadă de 120 – 180 de zile şi punctele de amendă.

   +10 voturi
   +1
   -1
   • Ai dreptate ! Pieton cateva luni de zile..si poate..poate se-nvata gunoaiele astea sa conduca !
    Nu multi aradeni au modelul acesta de masina. UNUL spre exemplu este des intalnit in trafic..in zona respectiva. Nu dau nr,ca nu cumva sa n-am dreptate. Dar daca e cine cred eu..e grav, deoarece tot asa conduce cand il vad

    +8 voturi
    +1
    -1
  2. Demers la poliția rutieră cu video original , 3 luni suspendare permis ,puncte penalizare și amendă. Bai nene,dacă erai la școala de șoferi cu un polițist în dreapta și făceai așa ceva , te trăgea frumos dreapta și îți ura o zi frumoasă,ne vedem peste 1 luna să dai din nou. Bag pl in mentalitatea românului ,cel mai prost neam de cand ne știm. Mare magnat cu pile,nu are cineva ac de cojocul lui ?

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.