luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Avioane și elicoptere pe cerul Aradului. Nu-s rușii! Centrul Militar Județean ne liniștește | Foto • Video

  de Special Arad | 14 septembrie 2018, 12:49 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  (foto: Filmari Arad Aurelian)

  Mai mulți arădeni au observat astăzi că pe cer au apărut elicoptere militare. Pentru a îi liniști, le aducem la cunoștință că zborul acestora e legat de o acțiune care va avea loc în municipiul Arad, în semn de omagiere a luptelor duse de către Detașamentul Păuliș. Iată anunțul Centrului Militar Județean:

  „Vă informăm că programul manifestărilor propuse vor avea loc, pentru comemorarea a 74 de ani de la luptele duse de către Detaşamentul Păuliş, pentru apărarea defileului Mureşului, în septembrie 1944, se vor desfăşura în perioada: 15-16.09.2018, în localităţile Radna, Păuliş şi municipiul Arad.
  Având în vedere importanţa istorică a acestui eveniment, pentru comunitatea arădeană, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, amplitudinea activităţilor din acest an va fi una deosebită, deoarece vom organiza, pe lângă ceremonialele militare şi religioase de depuneri de coroane de flori, o defilare cu trupe şi tehnică, standuri/expoziţii statice de armament şi tehnică militară, precum şi un exerciţiu demonstrativ în municipiul Arad, toate acestea implicând importante efective de militari şi categorii de tehnică de luptă.
  Vă aşteptăm să fiţi alături de noi pe parcursul desfăşurării activităţilor menţionate mai sus”
  , spun reprezentanții Centrului Militar Județean Arad.

  Video: Filmari Arad Aurelian

  Video: Lucian Precup

  Programul manifestărilor la Arad:

  intors

  Programul Comemorării eroilor Detașamentului Păuliș:

  Manifestările prilejuite de comemorarea a 74 ani de la luptele duse de către  Detașamentul Păuliș pentru apărarea defileului Mureşului, se vor desfăşura în garnizoana Arad după următorul program:

  În data de 15.09.2018

  – 08.30 – 09.30 Ceremonial militar şi religios de depuneri de coroane şi jerbe de flori, la Cimitirul eroilor din localitatea Radna
  – 10.30 – 10.45 Slujbă de parastas la Biserica ortodoxă din localitatea Păuliș
  – 11.00 – 12.00 Ceremonial militar și religios, de depuneri de coroane şi jerbe de flori, la Monumentul eroilor de la Păuliş

  În data de 16.09.2018

  – 12.30 – 13.10 Ceremonial militar şi religios de depuneri de coroane şi jerbe de flori, la Monumentul Ostașului român din Piața Avram Iancu, municipiul Arad
  – 13.30 – 13.45 Defilarea detaşamentului de onoare şi trecerea celulelor de aviație
  – 13.45 – 13.55 Exercițiu demonstrativ
  – 14.00 – 18.00 Concert de muzică militară și expoziție de armament și tehnică militară.

  Foto: Filmari Arad Aurelian

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. … cat de frumos plutesc MIG-urile 21 LanceR (vechi de 40 de ani – au totusi update de la Guvern) pe cerul insorit al urbei.De elicopterele Puma (care au vreo 25 de ani) ce sa zic… e bine, e frumos, spectacol!Viteza de deplasare a elicopterelor este ca si a trenurilor CFR, adica oboseala.Sper ca au luat masuri pentru duminica sa nu ne trezim cu vreo rabla zburatoare peste case.Poate se indura si lanseaza pe cerul urbei si un F16 prapadit, tot cu update de la Guvern.Tot fasole cu carnati (15% carne) ne servesc astia.Vorba aia, daca tot avem aeroport, macar sa fie zona de entertainment.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.