sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Poliția de Frontieră a marcat Centenarul Revistei „Frontiera”, publicaţie-fanion a instituției

  de Special Arad | 31 martie 2022, 2:18 PM | Naţional

  0

  Comunicat. Joi, 31 martie, zi de sărbătoare la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră. În prezenţa inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, domnul comisar-şef Victor Ştefan IVAŞCU, a domnului academician Ioan Aurel POP, preşedinte al Academiei Române, a domnului profesor universitar doctor preot Constantin NECULA, precum şi a preşedintelui Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, domnul Sorin STANCIU, Revista FRONTIERA a aniversat peste un secol de existență.

  Echipa editorială, în frunte cu redactorul-șef Gabriel CRĂCIUN, reușește de ani buni să mențină revista la înalte standarde de calitate jurnalistică. De la prima apariție, 1 aprilie 1920, zeci de generații ale Poliţiei de Frontieră Române s-au regăsit în paginile revistei.

  În deschiderea festivităţii dedicate aniversării Revistei FRONTIERA, redactorul-şef al publicaţiei a adresat distinşilor invitaţi, partenerilor şi colaboratorilor publicaţiei, foştilor lucrători din cadrul revistei, mulţumiri pentru implicarea activă în eforturile comune de transmitere a mesajelor de unitate şi coeziune a structurilor grănicereşti.

  Cu ocazia împlinirii a peste un secol de existenţă, inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, domnul comisar-şef de poliţie Victor Ştefan Ivaşcu a susţinut un discurs despre reprezentativitatea structurilor Poliţiei de Frontieră Române, subliniind importanţa publicaţiei ca mod activ de promovare a imaginii şi culturii organizaţionale, dar şi de formare a educaţiei juridice, militare, patriotice a personalului de la frontieră şi a zeci de generaţii de elevi şi studenţi, absolvenţi de şcoli militare:

  „Mărturiile multor foşti lucrători întăresc opinia generală că publicaţia a constituit un ajutor preţios în procesul de instruire şi educare al poliţiştilor de frontieră, exemple pentru camarazii de armă, mijloc util de informare în interiorul instituţiei, un adevărat liant de comunicare. Vă rog să fiţi conştienţi de rolul pe care îl aveţi în formarea imaginii poliţiei de frontieră, în educarea tinerelor generaţii şi pentru informarea corectă, oportună şi calitativă a publicului.”

  În cei 102 ani de existență, publicaţia și-a păstrat continuitatea tematică, punând în valoare preocupările şi realizările instituționale majore. În aceste condiții, utilizând creativ cadrul oferit de specificul misiunilor de supraveghere şi controlul trecerii frontierei de stat, echipa publicaţiei menține viu interesul persoanelor față de „viața” instituţiei, cultivând în rândul acestora o atitudine pro-activă, dar și încrederea în oamenii și instituţiile de aplicare a legii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.