Viceprimarul orașului Pecica, Miodrag Stanoiov, ia la mișto coronavirusul și execută presa. În ciuda poziției sale, Primăria Pecica este în pericol de închidere!

  de Andreea Daniela B. | 30 august 2020, 8:29 PM | Pecica | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  (foto: Facebook Miodrag Stanoiov)

  Pe surse, în urmă cu vreo două ore, am aflat că Miodrag Stanoiov, viceprimarul orașului Pecica, ar fi fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Ca să ne asigurăm că nu este doar un zvon și pentru a-i atenționa astfel pe cititorii noștri (și nu numai!) din Pecica, am luat legătura cu acesta în urmă cu aproximativ o oră și jumătate. Discuția a început cu… o răsuflare greoaie, viceprimarul ne-a răspuns la telefon și s-a încheiat un minut mai târziu. Nu, așa responsabil cum este… n-am aflat din gura lui dacă este adevărat sau nu ce știm, fiindcă ne-a „împachetat repede” și a încercat să ne arunce „legea” în față.

  Discuția a decurs aproximativ în felul următor: ne-am prezentat și i-am explicat despre ce este vorba… sau cel puțin am încercat pentru că n-am reușit să ne ducem fraza la bun sfârșit. Am început cu „Am aflat din surse medicale” și aici am fost întrerupți cu: „Cine este sursa? Cum se numește doctorul?”. Am continuat și am explicat cât se poate de politicos că sursa nu se poate divulga. Insistențele au continuat și după ce am ajuns pentru a treia oară la aceeași explicație cum că sursa este confidențială ni s-a spus în felul următor „Dumneavoastră ca și jurnalist ar trebui să știți că asta înseamna să încurajați la încălcarea legii”. Aici se referea la faptul că datele sunt confidențiale și că noi n-ar fi trebuit să aflăm nimic de la nimeni.

  Ei bine, să vă spunem puțin cum vedem lucrurile din perspectiva noastră. Viceprimarul unui oraș este o persoană publică care, fie că vrea sau nu, trebuie să-și asume în fața oamenilor unele lucruri. Aici se încadrează și infectarea cu Covid-19. Avem primari precum cei din Semlac care în momentul în care un angajat al Primăriei s-a infectat acesta a anunțat pe rețelele de socializare.

  Contrar anunțurilor venite din partea altor primării, la Pecica se lasă liniștea în timp ce noi am aflat că viceprimarul ar fi infectat și că la Primărie se face dezinfecție. Nu are rost să mai spunem că nu știm de când a fost confirmat pentru că, după cum explicam mai devreme, acesta ne-a închis rapid telefonul având ca preocupare principală nu buna comunicare cu jurnalistul, ci mustrarea acestuia pentru că și-a permis să aibă „surse” de la care a aflat ceva ce trebuia anunțat chiar de viceprimar.

  Așa încât, ca să fie o reciprocitate cu expresia folosită, „Dumneavoastră, ca jurnalist”… „Dumneavoastră, ca viceprimar, domnule Stanoiov, ar trebui să aveți bunul simț și, în cazul în care ați contactat virusul, nu din vina dumneavoastră, și ați intrat în contact cu o mulțime de lume, inclusiv în urmă cu o săptămână, la Praznicul de Pită Nouă sau cu angajații din clădirea Primăriei Pecica, să spuneți tuturor că da, sunt pozitiv, dacă sunteți pozitiv. Asta ar fi însemnat minimul de moralitate”. Și, continuând pe același ton, pe care l-a folosit viceprimarul cu noi: Domnule Stanoiov, de la cine ați luat virusul? La cine l-ați mai dat? Știți? Dacă dumneavoastră știți, ei de ce să nu știe și să se protejeze cumva? Așa-i că vă pasă de oameni? Așa-i că acum, în campanie electorală, vă pasă și de alegători?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. eu n-am inteles nimic.
   suna un ziarist care afirma ca a auzit niste barfe si atunci cand i se cere sa-si fundamenteze teoria pentru a putea purta o discutie rationala, nu una pe barfe, i se replica un cliseu cu anonimitatea sursei. Se putea indica sursa fara a o nominaliza, de ex: unii din angajatii primariei, o persoana credibila din cadrul grupului de dezinformare strategica, mai multi medici de familie, o Tanti Nuti de la 3 etc.
   Refuzul viceprimarului de a purta o discutie pornita de la niste zvonuri care cauta o confirmare a unui dorit scandal, o confirmare a unui titlu interesant … este catalogat de ziarista ca fiind o luare la misto a coronavirusului (deosebit de grav) si o executare a presei (se sugereaza ca un ins grobian, abuziv, smecher, arogant, manipulator a respins un interes legitim al presei de a face lumina si astfel de a-si duce la capat menirea de caine de paza a democratiei, a anatemizat presa sublima din Arad care moare de grija interesului superior la o corecta si completa informare).

   --11 voturi
   +1
   -1
  2. Despre cuvinte: “…ia la mișto coronavirusul și execută presa”. As avea doua observatii referitoare la titlu: “ia la misto” nu suna profesionist, iar “executa” nu este folosit in sensul corect, acela din dictionarul limbii romane. In continuare, as sugera urmatoarea recomandare: ar fi in folosul cititorilor folosirea cuvintelor profesioniste (de exemplu “in deradere” in loc de “la misto”) si alegerea cuvintelor potrivite, in conformitate cu sensul acestora. Sper ca acest comentariu sa fie bine primit si luat in considerare.

   --5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.