Viceprimarul Ilie Cheșa: „Guvernarea PSD a investit sume imense în reabilitarea școlilor și grădinițelor din Arad“

  de - | 13 May 2022, 1:36 PM | Comunicate contra cost

  1

  Guvernarea PSD a alocat sume imense pentru reabilitarea școlilor și grădinițelor din municipiu, în perioada 2016-2019. Principalele investiții din Arad, în special reabilitarea colegiilor Economic și Elena Ghiba Birta, au fost finanțate prin PNDL, în vara anului 2017, în guvernarea PSD.

  „Ca partid de stânga, PSD a fost întotdeauna preocupat de finanțarea învățământului, fie că a fost vorba despre majorarea salariilor cadrelor didactice și personalului auxiliar, fie când vorbim de modernizarea infrastructurii școlare. În perioada 2016-2019, guvernele PSD au alocat sume imense pentru reabilitarea unor unități de învățământ în municipiul și județul Arad.

  Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, s-a alocat suma de 14.301.134 lei din partea Guvernului, pentru reabilitarea Colegiului Elena Ghiba Birta. Tot prin PNDL, s-au alocat sume pentru reabilitarea Colegiului Economic (17.534.232 lei), Grădiniței PP8 (625.955 lei), Şcolii Gimnaziale Aron Cotruș (1.215.758 lei), Școlii Gimnaziale Ilarion Felea (1.446.906 lei) și Şcolii Gimnaziale Iosif Moldovan (592.043 lei).

  Mă bucur că și astăzi, aceste investiții finanțate prin programe demarate în guvernarea PSD sunt apreciate de colegii noștri din alte partide, inclusiv de colegi din Primăria Arad. Din păcate, există și un mare minus în derularea proiectelor și anume faptul că nici după cinci ani de la alocarea sumelor în guvernarea PSD, Colegiul Național Elena Ghiba Birta nu a fost finalizat, iar cei care au avut de suferit au fost în primul rând elevii. Este un lucru care ar trebui să ne dea de gândit, să căutăm soluții pentru ca acest colegiu de elită al Aradului să poată fi cât mai repede funcțional“, declară viceprimarul Ilie Cheșa, președintele organizației municipale a PSD Arad.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Despre ce vorbim??? Liceul CFR? Liceul A. Vlaicu ? Scoala din Sânnicolau? Care Ghiba Birta? Liceul forestier??? Ca sa nu mai vb de scolile și liceele din judet, unde se învață în condiții mai proste decât au în penitenciar….

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.