sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Viceprimarul Ilie Cheșa: „Aradul a obținut 77 de milioane de lei prin PNRR, pentru achiziția de tramvaie moderne“

  de - | 7 decembrie 2022, 1:03 PM | Comunicate contra cost

  0

  Ministerul Dezvoltării a semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru proiectul „Mobilitate urbană durabilă – tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul Arad”, depus de Primăria Arad în acest an, pe componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență. Este un proiect în valoare de peste 77 de milioane de lei, prin care înnoim parcul de vehicule destinate transportului public, prin achiziția de vehicule nepoluante – tramvaie, eficiente energetic, la care se adaugă 45 de stații de încărcare vehicule electrice.

  „Am spus încă de la preluarea mandatului de viceprimar, că avem o mare șansă de a dezvolta Aradul și de a recupera decalajele față de Timișoara sau Oradea, cu ajutorul fondurile europene, pentru că avem la dispoziție sume enorme în următorii ani. Iată că lucrurile merg în direcția corectă, datorită în principal muncii depuse în Primăria Arad în ultimul an, când s-au pregătit o serie de proiecte care au fost depuse pe Planul Național de Redresare și Reziliență, dar și alte programe cu finanțare europene. Merită din plin felicitări toți cei care au pus umărul la acest proiect, în special funcționarii publici din cadrul primăriei, care au muncit pentru ca Aradul să obțină cele 77 de milioane de lei.

  Prin contractul semnat astăzi de ministrul Dezvoltării au de câștigat nu doar arădenii, care vor avea la dispoziție noi tramvaie moderne, nu doar cei care au ales să-și achiziționeze autovehicule electrice nepoluante, care vor beneficia de încă 45 de stații de încărcare, ci și economia arădeană. Peste 70 de milioane de lei vor merge spre achiziția de tramvaie moderne de la Astra Vagoane Arad, ceea ce înseamnă că fondurile respective vor contribui la susținerea industriei locale.

  Mai avem mult de muncă, sunt multe linii de finanțare la care trebuie să fim atenți, să pregătim proiecte noi, dar eu sunt convins că suntem pe drumul cel bun și așa cum spuneam, avem o șansă unică de a dezvolta Aradul cu fonduri europene”, declară viceprimarul Ilie Cheșa, președintele organizației municipale PSD Arad.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.