luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Viața mea în izolare”. DAS Arad, implicată într-o cercetare internațională

  de Special Arad | 11 iunie 2020, 11:33 AM | Administraţie

  0

  Comunicat. Efectele psihologice și sociale ale perioadei de izolare asupra elevilor vor fi analizate într-un studiu internațional derulat în România de Asociația Timișoara 2021

  Cercetarea internațională, intitulată Viața mea în izolare, va fi derulată în următoarea perioadă și în România și are în vedere evaluarea posibilelor repercusiuni psihologice și sociale ale perioadei de izolare, determinate de pandemia de coronavirus, asupra elevilor din ciclurile gimnazial și liceal. Proiectul a fost inițiat de Rețeaua Europeană pentru Psihiatrie Psihodinamică – NetforPP, cu sediul în Roma, și se desfășoară în mai multe țări europene. În România, cercetarea este coordonată de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

  Reprezentanții Asociației Timișoara 2021 au contactat parteneri din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Alba pentru a promova și susține aceasta inițiativă. În Arad această inițiativă este susținută de către Direcția de Asistență Socială prin Centrul de Informare Europeană „Europe Direct” din Arad.Astfel, lansăm astăzi un apel către instituțiile de învățământ din toată ţara să susțină această cercetare europeană care se va desfășura pe parcursul lunii iunie, după finalizarea studiului fiind puse la dispoziție concluziile cercetării.

  „Este important ca acest chestionar să ajungă la cât mai mulţi tineri, numărul răspunsurilor contează pentru relevanța studiului, dar, în acelaşi timp, considerăm că este şi mai important pentru copiii şi tinerii noştri să poată să exprime ceea ce simt legat de contextul de excepție în care ne aflăm. Rezultatele obținute în urma acestui studiu ne-ar putea ajuta să găsim soluții mai bune pentru a răspunde nevoilor lor, prin adaptarea programelor și proiectelor noastre”, declară Oana Pârvulescu, coordonatorul Centrului se Informare Europe Direct Arad.

  În prezent, chestionarul este deja aplicat în Italia, în Roma și Florența, precum și în Spania, în Barcelona. De asemenea, se fac demersuri pentru a fi aplicat în Croația, prin Asociația Rijeka 2020 – Capitală Europeană a Culturii.

  Autorii studiului Viața mea în izolare sunt dr. Annelore Homberg împreună cu trei cadre didactice de la Universitatea Sapienza din Roma,  Lauro Quadrana, Olivia Cox, Sara Fabbri și Elena Monducci.

  Chestionarul Viaţa mea în izolare este disponibil la adresa web:

  https://it.surveymonkey.com/r/DRD6VWR

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.