joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2022 sau 2023. Primarul Robu este de acord cu amânarea

  de - | 11 iunie 2020, 12:29 PM | Recomandările editorilor | Regional

  0

  Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat miercuri seară că „se agreează, în contextul pandemiei COVID -19, amânarea exercitării titlului de Capitală Culturală Europeană, fie pentru 2022, fie pentru 2023, la decizia Comisiei Europene”. Edilul consideră că este obligatoriu să se ia unele măsuri ferme având în vedere imaginea negativă a Asociaţiei TM 2021, relatează G4Media, citând News.ro..

  Comisia Europeană a propus, recent, amânarea programului Timişoara Capitală Culturală Europeană pentru anul 2022 sau chiar 2023, când a fost lăsat un loc liber în urma Brexitului. Pentru anul 2023, un oraş din Ungaria şi altul din Grecia au câştigat competiţia, iar Timişoara ar putea să li se alăture. Propunerea de amânare lansată de Comisia Europeană a fost luată în discuţie, la Timişoara, iar autorităţile spun că sunt de acord.

  O decizie fermă legată de amânare ar urma să fie luată la nivelul Ministerului Culturii.

  De altfel, Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii traversează o perioada de mari frământări interne, cu angajați și colaboratori nemulțumiți ori neplătiți și acuzații aduse de un raport al Comisei de Cenzori directorului executiv Simona Neumann, potrivit opiniatimisoarei.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.